Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογικό "πάρτι" στη Wall Street

Ισχυρότατα κέρδη εμφάνισε η αμερικανική αγορά, με άνοδο 305 μονάδων για τον Dow καθώς οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον 44ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Άλμα» στις ευρωαγορές.

Ισχυρότατα κέρδη εμφάνισε η αμερικανική αγορά, με άνοδο 300 μονάδων για τον Dow καθώς οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον 44ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 3,28% στις 9.625,28 μονάδες, ο S&P ενισχύθηκε 4,08% στις 1.005,75 μονάδες και ο Nasdaq εκτινάχθηκε 3,12% στις 1.780,12 μονάδες.

Ενδεικτικό της ευρύτητας της ανοδικής κίνησης είναι ότι και οι 10 κλαδικοί δείκτες του S&P 500 έκλεισαν με αξιοσημείωτα κέρδη, με ισχυρότερη αντίδραση για τις μετοχές τραπεζών και ενέργειας.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης τέθηκαν οι εκλογές, με την αγορά να προεξοφλά επικράτηση του Barrack Obama.

Μολονότι οι χρηματοοικονομικές αγορές αντιδρούν κατά παράδοση θετικότερα σε ανάληψης της αμερικανικής προεδρίας από Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, στις φετινές εκλογές, το χρηματιστήριο αντιδρά θετικά στην προοπτική επικράτησης του Δημοκρατικού υποψηφίου..

Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι η νίκη Obama έχει προεξοφληθεί και δεν προβλέπονται εκπλήξεις οι οποίες κατά κανόνα "εκνευρίζουν" τις αγορές, αλλά και επειδή η προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού υποψηφίου έχει δημιουργήσει ελπίδες θετικών αλλαγών στο αμερικανικό τοπίο.

Στήριξη προσέφεραν και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της MasterCard (+8,6%) και η συνέχιση της πτώσης στα επιτόκια της αγοράς χρήματος.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύθηκε κατά 9,3%.

Η General Electric εμφάνισε ισχυρότατα κέρδη κατόπιν δημοσιεύματος της Wall Street Journal ότι το υπουργείο Οικονομικών ίσως περιλάβει και άλλες εταιρίες, πέραν των τραπεζών και ασφαλιστικών, στο πακέτο διάσωσης 700 δισ. δολ.

Το δικαίωμα της 3E κατέγραψε κέρδη 6,92% στα 16,06 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε στα 5,12 δολάρια, με άνοδο 13,02%. Tο δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 5,61%, στα 7,53 δολάρια.

Οι ενδείξεις εκτόνωσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης στήριξαν την ανάκαμψη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση για το δείκτη MSCI World, με θετικά πρόσημα σε Ευρώπη και Ασία.

Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 4,42% στις 4.639 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 5% στις 5.278 μονάδες και ο CAC 4,62% στις 3.691 μονάδες




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v