Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street, με την Αμερική στις κάλπες

Ράλι 3% καταγράφει η Wall, καθώς οι Αμερικανοί ψηφίζουν για την ανάδειξη του 44ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Επανακτά τις 1.000 μον. ο S&P, στο +5% ο DAX.

Κέρδη πλησίον του 3% αποκομίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι Αμερικανοί προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τον 44ο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
 
Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,9% στις 9.590 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 3,6% και επανακτά τις 1.000 μονάδες, στις 1.001 μον. και ο Nasdaq κερδίζει 2,75% στις 1.716 μονάδες. Ολοι οι κλαδικοί δείκτες σημειώνουν αυτή την ώρα κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μολονότι οι χρηματοοικονομικές αγορές αντιδρούν κατά παράδοση θετικότερα σε ανάληψης της αμερικανικής προεδρίας από Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, στις φετινές εκλογές, το χρηματιστήριο αντιδρά θετικά στην προοπτική επικράτησης του Barack Obama.

Αυτό οφείλεται εν μέρει και στο γεγονός ότι η νίκη Obama έχει προεξοφληθεί και δεν προβλέπονται εκπλήξεις οι οποίες κατά κανόνα "εκνευρίζουν" τις αγορές, αλλά και επειδή η προεκλογική εκστρατεία του Δημοκρατικού υποψηφίου έχει δημιουργήσει ελπίδες θετικών αλλαγών στο αμερικανικό τοπίο.

Στήριξη προσφέρουν στις συναλλαγές τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της MasterCard (+8,6%) και η συνέχιση της πτώσης στα επιτόκια της αγοράς χρήματος.

Η μετοχή της Citigroup κερδίζει 9,3%.

Η General Electric ενισχύεται κατόπιν δημοσιεύματος της Wall Street Journal ότι το υπουργείο Οικονομικών ίσως περιλάβει και άλλες εταιρίες, πέραν των τραπεζών και ασφαλιστικών, στο πακέτο διάσωσης 700 δισ. δολ.

Οι ενδείξεις εκτόνωσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης στηρίζουν σε ανάκαμψη για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση τον δείκτη MSCI World, με θετικά πρόσημα σε Ευρώπη και Ασία.

Αυτή την ώρα, οι δείκτες FTSE, και CAC ενισχύονται πάνω από 3%, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη εκτινάσσεται 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v