Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall Street από macro & Cisco

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street, κατόπιν της ανακοίνωσης έντονης επιδείνωσης στην απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και των δυσοίωνων αποτελεσμάτων κολοσσών όπως η Cisco. Εντονες πιέσεις στις ευρωαγορές.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτης στην Wall Street, κατόπιν της ανακοίνωσης μεγάλης επιδείνωσης στην απασχόληση στις ΗΠΑ αλλά και των δυσοίωνων αποτελεσμάτων κολοσσών όπως η Cisco.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,08% στις 8.948 μονάδες, ο S&P 2,77% στις 925 μονάδες, και ο Nasdaq 2,16% στις 1.645 μονάδες.

Αισθητή πτώση σημειώνουν και οι βασικοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 5,9% στις 4.263 μονάδες, τον DAX 7,35% στις 4.787 μονάδες και τον CAC 6,47% στις 3.383 μονάδες.

Οι ευρωαγορές διολισθαίνουν, παρά τις αποφάσεις μείωσης των επιτοκίων του ευρώ κατά 50 μονάδες βάσης στο 3,25% και της στερλίνας κατά 1,50 μονάδα στο 3%.

Στις αμερικανικες συναλλαγές, η Cisco διολισθαίνει αυτή την ώρα 4%, κατόπιν της πρόβλεψης για την πτώση μείωση εσόδων σε πέντε χρόνια, εξαιτίας της κρίσης.

Η Ambac Financial διολίσθησε 7,1% εξαιτίας της υποβάθμισης της σύστασης της Moody's για τον οίκο ασφάλισης ομολόγων.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων στις ΗΠΑ, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που λαμβάνουν συνολικά επίδομα ανεργίας ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα 25 ετών, με αύξηση κατά 122.000 στους 3,84 εκατομμύρια ανέργους.

Η News Corp. βυθίζεται 12% κατόπιν προειδοποίησης για τα αποτελέσματα εξαιτίας συρρίκνωσης των διαφημιστικών πωλήσεων.

Οι κλάδοι λιανικού εμπορίου και αυτοκινητοβιομηχανιών υποχωρούν 1,3% εξαιτίας της αύξησης στους αριθμούς των ανέργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v