Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεργία και GM δεν "πτοούν" την Wall Street

Κέρδη αποκομίζει η Wall, παρά τα «μαύρα μαντάτα» από το μέτωπο της ανεργίας και της GM, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Fed θα μειώσει περαιτέρω το επιτόκιο του δολαρίου στο 0,5%. Θετικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Ενισχύονται σε υψηλότερα επίπεδα οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρά τα «μαύρα μαντάτα» από το μέτωπο της ανεργίας και της GM, καθώς οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η Federal Reserve θα μειώσει περαιτέρω τα επιτόκια για να προσφέρει τόνωση στην οικονομία.

Ο δείκτης Standard & Poor's ενισχύεται 1,1% στις 915 μονάδες, ο Dow Jones 1,2% στις 8.797 μονάδες και ο Nasdaq 1,3% στις 1.629 μονάδες. Δύο μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί, στο New York Stock Exchange.

Στο διήμερο που προηγήθηκε, η Wall Street βίωσε τις χειρότερες απώλειες 21 ετών, με κάθετη διόρθωση από το «ράλι» που προηγήθηκε των αμερικανικών εκλογών.

Οι προθεσμιακές αγορές προεξοφλούν πιθανότητα 95% να μειώσει η Fed το επιτόκιο του δολαρίου στην συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου στο 0,5% από 1% σήμερα.

Τα κέρδη περιορίστηκαν για τους αμερικανικούς δείκτες όταν η General Motors ανακοίνωσε ότι η ρευστότητά της μετά βίας της επιτρέπει να λειτουργήσει έως τα τέλη του έτους, πιέζοντας την μετοχή της μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε πτώση 11%.

Οι επιχειρήσεις ενέργειας και κοινωφελών υπηρεσιών σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο στον δείκτη S&P, με άνοδο 2% και πλέον για τους αντίστοιχους κλαδικούς δείκτες. Το πετρέλαιο ενισχύεται 3,4% στα 62,82 δολάρια.

Η Exxon κερδίζει 3,32 δολ. στα 71,89 δολ. και η Chevron 2%.

Νωρίτερα στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,69%, στις 4.387,14 μονάδες, ο DAX 2,59% στις 4.938,46 μονάδες και ο CAC 2,42% στις 3.469,12 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v