Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αρνητικό έδαφος παραμένει η Wall Street

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, υπό το βάρος των ανακοινώσεων δυσμενών αποτελεσμάτων από τον επιχειρηματικό χώρο. Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στη Wall Street, υπό το βάρος των ανακοινώσεων δυσμενών αποτελεσμάτων από τον επιχειρηματικό χώρο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την αμερικανική οικονομία προέρχεται από την φθίνουσα καταναλωτική πίστη και προβλέπουν ότι αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί και στο τελευταίο τρίμηνο, κατά τη διάρκεια των εορτών, η αμερικανική οικονομία θα δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα.

Εντυπωσιακές απώλειες, άνω του 13%, για ακόμα μια συνεδρίαση καταγράφει η μετοχή της General Motors.

Ισχυρές απώλειες της τάξης του 9% σημειώνει η μετοχή του ασφαλιστικού κολοσσού AIG, αλλά και η μετοχή της Alcoa διαγράφει τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης, υποχωρώντας κατά 6,8%, ύστερα από την υποβάθμιση της σύστασής της από αναλυτές.

Μέσα στο αρνητικό κλίμα που διαμορφώνεται, διασώζεται η μετοχή της Vodafone με κέρδη άνω του 5%, ύστερα από την ανακοίνωση της για κατάστρωση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 8.767,81 μονάδες υποχωρώντας κατά 1,17%. Ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,41% στις 1593,97 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,63%, στις 903,69 μονάδες.

Παρόμοια κατάσταση και στις ευρωαγορές με τον FTSE 100 να καταγράφει απώλειες 3,57%, στις 4.246,69 μονάδες, τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 4,83% στις 3.336,41 μονάδες και τον DAX 30 να σημειώνει μεγάλες απώλειες της τάξης του 5,25% στις 4761,58 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v