Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο H.Paulson «τρόμαξε» το Libor

Το κόστος δανεισμού σε δολάρια ενισχύθηκε, διακόπτοντας 23 ημέρες πτώσης, καταδεικνύοντας την νευρικότητα που επανέφερε το πισωγύρισμα του υπ.Οικ. των ΗΠΑ στις αγορές «τοξικών» στεγαστικών ενεργητικών.

Ο H.Paulson «τρόμαξε» το Libor
Το κόστος δανεισμού σε δολάρια ενισχύθηκε, διακόπτοντας 23 ημέρες πτώσης, καταδεικνύοντας ότι οι ρυθμιστές της πιστωτικής πολιτικής δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να αναθερμάνουν την παγκόσμια πιστωτική ασφυξία.

Το τρίμηνο διατραπεζικό επιτόκιο Libor στο Λονδίνο ενισχύθηκε σχεδόν 2 μον. βάσης στο 2,15% σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής ένωσης τραπεζών. Το επιτόκιο δανεισμού overnight επίσης ενισχύθηκε 2 μονάδες, στο 0,40%.

Αντιθέτως, το τρίμηνο επιτόκιο δανεισμού σε ευρώ, Euribor, υποχώρησε σε νέο χαμηλό 15 μηνών, στο 4,245 από 4,286%.

Στην αγορά έχουν επανέλθει οι ανησυχίες, κατόπιν της ανακοίνωσης του υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ ότι το δεύτερο ήμισυ του πακέτου σωτηρίας των 700 δισ. δολ. δεν θα χρησιμοποιηθεί για αγορές «τοξικών» στεγαστικών χρεογράφων, αλλά για την αρωγή της καταναλωτικής πίστης.

«Αν και το σκεπτικό του Hank Paulson ίσως είναι σωστό, η χρονική συγκυρία που το ανακοίνωσε είναι εσφαλμένη και τρόμαξε τις αγορές,» δηλώνει αναλυτής της MF Global στο πρακτορείο Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v