Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό πίεση παραμένει η Wall Street

Υπό πίεση για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση βρίσκεται η αμερικανική αγορά, μετά από νέα άνοδο στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αλλά και την μείωση των προβλέψεων κερδοφορίας από Intel και Wal Mart.

Υπό πίεση  βρίσκεται η αμερικανική αγορά, μετά από νέα άνοδο στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αλλά και την μείωση των προβλέψεων κερδοφορίας από Intel και Wal Mart.

Αυτή την ώρα ο Dow Jones ανακάμπτει σημειώνοντας άνοδο 0,46% στις 8.320,73 μονάδες ενώ νωρίτερα υποχώρησε κάτω και από τις 8.000 μονάδες. Μικρή άνοδο  0,52% εμφανίζει ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,42% στις 1.492,93 μονάδες.

Εν μέσω των έντονων διακυμάνσεων  της σημερινής συνεδρίασης επιτείνονται οι ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος και την διάρκεια της οικονομικής ύφεσης.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βάθος της ύφεσης αποδεικνύουν οι αριθμοί των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας, αφού οι νέες αιτήσεις άγγιξαν τα επίπεδα της 11ης Σεπτεμβρίου και συνολικά το υψηλό 25 ετών και τονίζουν ότι η επιβράδυνση των μακροοικονομικών μεγεθών υπερκερνά την βραχυχρόνια κάμψη των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Ο γερουσιαστής C.Dodd κάλεσε τις τράπεζες να διοχετεύσουν, μέσω δανεισμού, στην οικονομία μέρος του πακέτου των 700 δισ. δολαρίων που έχουν λάβει από την κυβέρνηση, αφού στα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα ύφεσης ήρθαν να προστεθούν η πτώση των εξαγωγών και η δραματική αύξηση των κατασχέσεων κατοικιών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο η Wal-Mart βλέπει τη μετοχή της να υποχωρεί (-0,76%), αφού παρότι ανακοίνωσε υψηλότερα των προβλέψεων κέρδη εννεαμήνου, δήλωσε ότι οι προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο είναι δυσοίωνες λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου.

Ισχυρές απώλειες δέχεται η τεχνολογία με την Intel συνεχίζει την υποχώρηση (-2,96%) ύστερα από τις προβλέψεις για μειωμένες πωλήσεις στο τέλος του έτους, αλλά και τη Microsoft να καταγράφει ζημίες της τάξης του 4,5%.

Οι έντονα πτωτικές τάσεις συνεχίζονται και για τις αυτοκινητοβιομηχανίες με τη General Motors να καταγράφει απώλειες άνω του 5%.

Μικτές τάσεις επικράτησαν στις ευρωαγορές, κατόπιν μιας συνεδρίασης διαρκούς εναλλαγής προσήμων, αλλά πάντως με συγκριτικά ήπιες διακυμάνσεις.

Έτσι, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,31% στις 4.169 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε  άνοδο 0,62% στις 4.649 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ενισχύθηκε κατά 1,1% στις 3.269 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v