Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Αφορμή για κατοχύρωση κερδών οι λιανικές

Εικόνα σταθεροποίησης καταγράφει η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση μιας ακόμη εβδομάδας για …πολύ γερά νεύρα. Πιέσεις λόγω λιανικών πωλήσεων. Ανοδικά παραμένουν οι ευρωαγορές, παρά την στατιστική επιβεβαίωση της ύφεσης.

Εικόνα σταθεροποίησης καταγράφουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση μιας ακόμη εβδομάδας για …πολύ γερά νεύρα στις αγορές.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 2,2% στις 8.640 μονάδες, ο S&P 1,57% στις 887 μονάδες και ο Nasdaq 3,16% στις 1.546 μονάδες.

Αρνητική επίδραση έχει στις συναλλαγές η ανακοίνωση πτώσης ρεκόρ στις λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο, καθώς και δυσοίωνες επιχειρηματικές ανακοινώσεις και προβλέψεις.

Η μετοχή της Sears, της μεγαλύτερης αλυσίδας καταστημάτων στις ΗΠΑ, διολισθαίνει 7,2% και της Office Depot 9,4%.

Ο τίτλος της πετρελαϊκής Chevron υποχωρεί 3,7% καθώς το πετρέλαιο διολισθαίνει 2,4% στα 56,85 δολάρια ανά βαρέλι.

Η Qualcomm, που κατασκευάζει επεξεργαστές κινητών τηλεφώνων, και η Motorola βυθίζονται 5% και πλέον, κατόπιν της προειδοποίησης της Nokia ότι η ύφεση πλήττει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν «επεισοδιακή» στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερη μέρος της συνεδρίασης, αλλά τελικώς η πτώση του Dow Jones κάτω από τις 8.000 μονάδες –που θεωρήθηκε «πάτος» για το βαρόμετρο- ενέπνευσε αγοραστική αντίδραση, με αποτέλεσμα ο δείκτης να κλείσει με κέρδη της τάξης του 6,67%.

Στον απόηχο του χθεσινού ράλι στη Νέα Υόρκη, τόσο οι ασιατικες αγορές όσο και οι ευρωπαϊκές απεκόμισαν κέρδη στις πρωινές συνεδριάσεις, και μάλιστα παρά την επισημοποίηση της διολίσθησης της ευρωζώνης σε ύφεση.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται αυτή την ώρα 2,52% στις 4.274 μονάδες, ο DAX 2,03% στις 4.780 μονάδες και ο CAC 1,79% στις 3.327 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v