Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τεχνικές στηρίξεις προσέκρουσε η Wall

Θετικό κλείσιμο σε μια αρνητική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά, καθώς εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον προς το τέλος της συνεδρίασης όταν και οι δείκτες άγγιξαν τα χαμηλά πενταετίας. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Θετικό κλείσιμο σε μια αρνητική συνεδρίαση για την αμερικανική αγορά καθώς εκδηλώθηκε αγοραστικό ενδιαφέρον όταν οι δείκτες άγγιξαν τα χαμηλά πενταετίας.

Έτσι, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε θετικά στις 8.427,67 μονάδες ενισχυμένος κατά 1,83%, λόγω μίνι-ράλι που εκδηλώθηκε στα τέλη της συνεδρίασης, και ενώ απείχε 98 μονάδες από τα χαμηλά πενατετίας μετά το κλείσιμο της Δευτέρας.

Και ο δείκτης S&P 500 προσέκρουσε στην τεχνική στήριξη των 850 μονάδων κλείνοντας εντέλει ανοδικά 0,98% στις 859,11 μονάδες.

Οριακά κέρδη 0,08% κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq που έκλεισε στις 1.483,27 μονάδες κι ενώ είχε αγγίξει τα δικά του χαμηλά πενταετίας στο χθεσινό κλείσιμο.

Το κλίμα νευρικότητας, που σημαδεύτηκε από τις συχνές εναλλαγές προσήμου, χαρακτηρίστηκε από την αρχική αισιοδοξία που μετέδωσαν στην αμερικανική αγορά οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων της Hewlett-Packard και της Home Depot, αλλά και της μείωσης 2,8% στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο, οφειλόμενη κυρίως στη μεγάλη πτώση της τιμής του πετρελαίου, να δίνει τη θέση της στην ανησυχία από την ανακοίνωση της πτώσης-ρεκόρ 5 μονάδων του δείκτη κλίματος στην οικοδομική αγορά των ΗΠΑ.

Παράλληλα, οι διαφωνίες ως προς τη διάθεση του πακέτου στήριξης των 700 δισ. δολαρίων οδήγησε σε σύγκρουση του Υπουργού Οικονομικών Henry Paulson και της προέδρου του ομοσπονδιακού ταμείου εγγυοδοσίας Sheila Bair.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο κέρδη άνω του 14% κατέγραψε η μετοχή της Hewlett-Packard, ενώ και η Home Depot ενισχύθηκε σε ποσοστό της τάξης του 3,5%, μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελέσμάτων.

Επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος η General Motors, με σημαντικότατες απώλειες άνω του 7%, και ενώ δεν έχει συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την τύχη των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σημαντικά κέρδη σημείωσε η Yahoo! (+9%) μετά την ανακοίνωση για την αντικατάσταση του CEO, κ.Jerry Yang, ως κύριου υπεύθυνου για τις αποτυχημένες διαδοχικές προσπάθειες συγχώνευσης με τις Microsoft και Google, ενώ υποχώρησε σημαντικά άνω του 3,5% ο τίτλος της Pepsi μετά την ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να προβεί σε περικοπές προσωπικού και ότι αναμένει μειωμένα αποτελέσματα κατά 3,6%.

Απωλειών συνέχεια και για την Citigroup (-6,75%), μετα την χθεσινή ανακοίνωσή ότι σχεδιάζει την απόλυση 50.000 εργαζομένων.

Το δικαίωμα της 3E κατέγραψε κέρδη  6,93% στα 13,74 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνικής έκλεισε στα 3,58 δολάρια, με πτώση 2,45%. Tο δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 1,52% στα 7,11 δολάρια.

Κάτω από τα 55 δολάρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση έκλεισε το πετρέλαιο στα 54,56 δολάρια το βαρέλι.

Θετικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον FTSE 100 να κλείνει με κέρδη 1,85% στις 4.208,55 μονάδες, αλλά και τον DAX να σημειώνει άνοδο 0,49% στις 4.579,47 μονάδες. Αντίστοιχη άνοδος και για τον CAC που έκλεισε υψηλότερα 1,11% στις 3.217,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v