Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε θετικό έδαφος η Wall χάρη στην H-P

Σε θετικό έδαφος η Wall Street, καθώς η βελτίωση κερδών και προβλέψεων της Hewlett-Packard προσφέρει «αχτίδα φωτός» στο δυσοίωνο τοπίο της αμερικανικής οικονομίας. Ακολουθούν στα "πράσινα" οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την βελτίωση κερδών του τεχνολογικού κολοσσού Hewlett-Packard να προσφέρει ελπίδες, εν μέσω διαρκώς χειρότερων ενδείξεων όσον αφορά την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,67% στις 8.329 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 855 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 0,69% στις 1.492 μονάδες.

Η μετοχή της Hewlett-Packard ενισχύεται 15% και «οδηγεί» το ράλι των τεχνολογικών μετοχών.

Θετικά αντιδρά η Yahoo (+12%) στην αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου, που ανοίγει τον δρόμο για μια νέα προσφορά εξαγοράς από την Microsoft Corp.

Η Home Depot κερδίζει 5,7% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών μικρότερης της αναμενόμενης.

Στον αντίποδα η Citigroup διολισθαίνει 5,4% κατόπιν της εκτίμησης της Deutsche Bank ότι ο οίκος θα ανακοινώσει ζημία στο 2009 εξαιτίας μείωσης εσόδων και αύξησης του πιστωτικου κόστους.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε λίγο πριν το άνοιγμα της αγοράς αισθητή πτώση 2,8% του δείκτη τιμών παραγωγού τον Οκτώβριο, που επίσης συνέβαλε σε συγκράτηση των απωλειών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του υπ. Οικονομικών Henry Paulson και του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke ενώπιον της επιτροπής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Γερουσίας, όσον αφορά το πακέτο διάσωσης 700 δισ. δολ. Ο υπουργός δήλωσε χθες ότι δεν θα ζητήσει σύντομα από το Κογκρέσο έγκριση χρήσης του δευτέρου ημίσεως του πακέτου.

Το «γυρισμα» των προθεσμιακών αγορών της Wall Street κατόπιν των ευοίωνων ανακοινώσεων και προβλέψεων της H-P, προκάλεσαν γύρισμα των ευρωαγορών σε θετικό έδαφος. Αυτή την ώρα ο FTSE ενισχύεται 0,05% στις 4.134 μονάδες, ο DAX 0,06%, στις 4.560 μονάδες και ο CAC 0,13% στις 3.186 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v