Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall Street

Ανάκαμψη τιμών εκδηλώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες κατόπιν δύο εβδομάδων απωλειών. Στα "κόκκινα" λόγω τραπεζών έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Ανάκαμψη τιμών εκδηλώνεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες κατόπιν δύο εβδομάδων απωλειών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,3% στις 8.522 μονάδες, ο S&P 0,38% στις 870 μονάδες και ο Nasdaq 0,14% στις 1.518 μονάδες.

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, η Wall Street κινήθηκε πτωτικά, επεκτείνοντας την 15ήμερη διολίσθηση τιμών, κατόπιν μιας σειράς δυσμενών στατιστικών και εταιρικών ανακοινώσεων.

Ο δείκτης μεταποίησης στη Ν. Υόρκη συρρικνώθηκε με ποσοστό ρεκόρ, δύο από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανεμπορίου των ΗΠΑ δήλωσαν ότι η ύφεση προκαλεί μεγάλη ζημιά στην κατανάλωση και ο τραπεζικός κολοσσός Citi ανακοίνωσε πρόγραμμα 50.000 απολύσεων.

Η ανακοίνωση διολίσθησης του βιομηχανικού δείκτη Empire άσκησε έντονες πιέσεις στην βαριά βιομηχανία, με πτώση 1,9% για Caterpillar και Deere.

Η Target «βούλιαξε» 6% κατόπιν ανακοίνωσης συρρίκνωσης τριμηνιαίων κερδών και η Lowe 3,9% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών.

Η μετοχή της Citigroup διολίσθησε στο άνοιγμα 2%.

Οι ευρωαγορές έκλεισαν με απώλειες και ο δείκτης DAX ολοκλήρωσε την συνεδρίαση 3,32% χαμηλότερα στις 3182 μονάδες, ο FTSE 2,38% στις 4132 μονάδες και ο CAC 3,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v