Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά κινείται η Wall σε κλίμα νευρικότητας

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street με αποτέλεσμα τις συχνές εναλλαγές προσήμου. Άκαρπη η ενδοσυνεδριακή προσπάθεια σταθεροποίησης. Στο επίκεντρο η Citigroup και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street με αποτέλεσμα τις συχνές εναλλαγές προσήμου στους χρηματιστηριακούς δείκτες.

Το αρνητικό άνοιγμα, με απώλειες άνω του 2%, έδωσε τη θέση του σε σταθεροποιητικές τάσεις που είχαν ως συνέπεια την καταγραφή πρόσκαιρων κερδών. Παρόλα αυτά, αυτή την ώρα οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται ξανά σε αρνητικό έδαφος.

Η έντονη μεταβλητότητα αποδίδεται στις νέες δυσμενείς ανακοινώσεις τόσο από το μακροοικονομικό όσο και από το επιχειρηματικό μέτωπο.

Σε πρώτο πλάνο έρχεται η ανακοίνωση της Citigroup ότι σκοπεύει να προβεί σε περικοπή 50.000 θέσεων εργασίας αλλά η επισημοποίηση του γεγονότος ότι η ιαπωνική οικονομία έχει εισέλθει σε φάση ύφεσης, μετά την μείωση σε ποσοστό περίπου 10% των διεθνών εξαγωγών των επιχειρήσεων της χώρας.

Στο αρνητικό κλίμα πρωτοστατεί η Alcoa με απώλειες άνω του -7% και ακολουθούν η Target (-2%) που ανακοίνωσε πτώση κερδλων εννεαμήνου κατά 24%, αλλά και η Citigroup που υποχωρεί άνω του 2%.

Εξαίρεση αποτελεί η μετοχή της GM που έχει επιδοθεί σε μίνι-ράλι με κέρδη άνω του 6%, αναμένοντας την απόφαση για πακέτο βοηθείας από την αμερικανική κυβέρνηση και ενώ ανακοίνωσε ότι θα εξοικονομήσει 232 εκατ. δολάρια από την πώληση του 3% που κατέχει στην ιαπωνική Suzuki.

Έντονα αρνητικές τάσεις επικράτησαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε απώλειες 2,38% στις 4.132, 16 μονάδες. Ακολούθησαν ο DAX με απώλειες 3,25% στις 4.557,27 μονάδες και ο CAC με απώλειες 3,32% στις 3.182,03 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v