Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έτοιμη για νέα χαμηλά η Wall Street

Πτωτικά κινείται η αμερικανική αγορά, καθώς η κάθετη πτώση οικοδομικού δείκτη ανέστρεψε άρδην το κλίμα, το οποίο είχε τροφοδοτηθεί από την HP και την Home Depot. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Μια ακόμα μέρα πτώσης διαφαίνεται ότι είναι η σημερινή για τους χρηματιστηριακούς δείκτες στις ΗΠΑ, καθώς οι αγορά προξοφλεί την ανακοίνωση για την πτώση-ρεκόρ του δείκτη κλίματος στην αγορά της οικοδομής στις ΗΠΑ.

'Ετσι, ανεστράφη η ώθηση που έδωσαν νωρίτερα στην αγορά οι ανακοινώσεις θετικότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων από τον κολοσσό στην κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών Hewlett-Packard και την εταιρεία πώλησης οικιακών ειδών Home Depot, αλλά και την κυβερνητική έκθεση που κάνει λόγο για πτώση 2,8% στις τιμές παραγωγού τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, συνεχίζεται εν μέσω συγκρούσεων και διαφωνιών, ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών Henry Paulson και την Sheila Bair, πρόεδρο του ομοσπονδιακού ταμείου εγγυοδοσίας Federal Deposit Insurance, η συζήτηση σχετικά με τις προτεραιότητες του πακέτου διάσωσης των 700 δισ. δολ.

'Ετσι, αφού αμφιταλαντεύτηκε ανάμεσα στο «κόκκινο» και το «πράσινο», ο δείκτης Dow Jones αυτή την ώρα κινείται πτωτικά καταγράφοντας απώλειες 0,86% στις 8.202,37 μονάδες. Απώλειες 2,44% σημειώνει και ο Nasdaq στις 1.445,88 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά 1,22% στις 840,41 μονάδες.

Από τις εταιρείες που πρωταγωνιστούν στα επιχειρηματικά νέα σήμερα, εντυπωσιακά κέρδη άνω του 10% καταγράφει η μετοχή της Hewlett-Packard, ενώ η Home Depot ενισχύεται σε ποσοστό της τάξης του 2,5%.

Επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος η General Motors, με σημαντικότατες απώλειες άνω του 10%, και ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τύχη των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

Κέρδη καταγράφει η Yahoo! (+9%) μετά την ανακοίνωση για την αντικατάσταση του CEO, κ.Jerry Yang, που θεωρείται ο κύριος υπεύθυνος για τις αποτυχημένες διαδοχικές προσπάθειες συγχώνευσης της εταιρείας με τις Microsoft και Google, ενώ υποχωρεί σημαντικά ο τίτλος της Pepsi μετά την ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να προβεί σε περικοπές προσωπικού και ότι αναμένει μειωμένα αποτελέσματα κατά 3,6%.

Θετικό ήταν το κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον FTSE 100 να κλείνει με κέρδη 1,85% στις 4.208,55 μονάδες, αλλά και τον DAX να σημειώνει άνοδο 0,49% στις 4.579,47 μονάδες. Αντίστοιχη άνοδος και για τον CAC που έκλεισε υψηλότερα 1,11% στις 3.217,40 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v