Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό "βαρίδι" στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, ενώ ενισχύονται οι ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας μετά την ανακοίνωση για ρυθμό επιβράδυνσης του ΑΕΠ 0,5%. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street μετά το ράλι δύο διαδοχικών συνεδριάσεων που απέφεραν αθροιστικά τα υψηλότερα κέρδη από το 1987 και ενώ οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις για αποκομιδή βραχυπρόθεσμων κερδών, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας και το βάθος της ύφεσης.

Έτσι η κίνηση της αμερικανική κυβέρνησης να διαθέσει μέσω της Fed 600 δισ. δολάρια για την εξαγορά χρεογράφων τα οποία εκδίδουν ή εγγυώνται "ημικρατικές" εταιρίες στεγαστικής πίστης και η δημιουργία ενός νέου προγράμματος, συνολικού ύψους 200 δισ. δολ. για τη στήριξη των καταναλωτικών δανείων και των δανείων προς μικρές επιχειρήσεις, επισκιάζεται από την ανακοίνωση για την αναθεώρηση των ρυθμών επιβράδυνσης του ΑΕΠ στο 0,5% από το 0,3% των προηγούμενων εκτιμήσεων.

Οι εταιρείες ενέργειας και τεχνολογίας αποτελούν στη σημερινή συνεδρίαση τα «βαρίδια» για το αμερικανικό χρηματιστήριο, αφού οι ανησυχίες για το βάθος της παγκόσμιας ύφεσης περιορίζουν τις εκτιμήσεις για τη ζήτηση των προϊόντων των συγκεκριμένων κλάδων.

Ενδεικτικά η μετοχή της Hewlett-Packard υποχωρεί άνω του 7%, καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία υπερεκτίμησε τις προβλέψεις της για το 2009 δεδομένης της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, ενώ η Cisco σημειώνει απώλειες της τάξης του 5%.

Σημαντικές απώλειες άνω του 6% σημειώνει η General Motors, ενώ η Citigroup εξακολουθεί να κινείται ανοδικά (+4%), μετά τα θεαματικά κέρδη των δύο τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,34% στις 8.414,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται πτωτικά 1,38% στις 1449,98 μονάδες. Ο S&P 500 υποχωρεί 0,30% στις 849,22 μονάδες.

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με κέρδη 0,44% στις 4.171 μονάδες, ο DAX 0,13% στις 4.560 μονάδες και ο CAC 1,18% στις 3.209 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v