Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διακυμάνσεις στη Wall μετά το "ράλι" και την Fed

Το πλουσιοπάροχο πρόγραμμα 800 δισ. για στήριξη της καταναλωτικής πίστης από την Fed αιφνιδίασε ευχάριστα την Wall Street, αλλά πάντως οι βασικοί δείκτες "γυρίζουν" σταθεροποιητικά μετά και το χθεσινό "ράλι.".

Η ανακοίνωση του πλουσιοπάροχου προγράμματος 800 δισ. δολ. για στήριξη της καταναλωτικής-στεγαστικής πίστης από την Federal Reserve, αιφνιδίασε ευχάριστα την Wall Street και ώθησε τους βασικούς δείκτες αισθητά υψηλότερα στο άνοιγμα.

Μετά πάντως από δύο ώρες σε υψηλά επίπεδα, η εικόνα γίνεται σταθεροποιητική στην Wall, καθώς η πτώση των τεχνολογικών και ενεργειακών επιχειρήσεων επιβαρύνει τους δείκτες και επικρατεί η ανάγκη για "διόρθωση" μετά το χθεσινό εξαιρετικό "ράλι".

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με συγκρατημένη άνοδο στις 8.456 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,5% στις 847 μονάδες και ο Nasdaq 1,83% στις 1.445 μονάδες.

Η μετοχή της SLM, εταιρίας φοιτητικής πίστης γνωστής με το όνομα Sallie Mae, καταγράφει ράλι 14%, ενώ η επιχείρηση επιχειρηματικών δανείων CIT απολαμβάνει κέρδη 11%.

Η μετοχή της Citigroup κερδίζει 7,1%.

Η μετοχή της General Electric σημειώνει άνοδο 1,3% και της Intel κερδίζει 10 σεντς στα 13,66 δολάρια, καθώς αναζωπυρώνονται οι ελπίδες βελτίωσης των καταναλωτικών δαπανών κατόπιν των νέων μέτρων.

Αναλόγως με την κίνηση του αμερικανικού χρηματιστηρίου, οι ευρωαγορές, που κινούνταν με μικτή εικόνα το μεσημέρι, αποκομίζουν, μετά την ανακοίνωση του πακέτου της Fed, σημαντικά κέρδη. 

 Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,8% στις 4.225 μονάδες, ο DAX 1,95% στις 4.644 μονάδες και ο CAC 2,22% στις 3.242 μονάδες.

Χθες, η Wall απεκόμισε εξαιρετικά κέρδη, με άνοδο επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, ωθούμενη από την συμφωνία αρωγής της Citigroup.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε χθες με άνοδο σχεδόν 5%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 6,33% και ο S&P με κέρδη 6,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v