Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιχείρηση σταθεροποίησης Wall πριν τις αργίες

Μετά το πτωτικό άνοιγμα εξαιτίας αρνητικών macro και διορθωτικών πιέσεων κατόπιν τριήμερης ανόδου, η Wall «γυρίζει» στα πράσινα, επιχειρώντας σταθεροποίηση ενόψει των αργιών. Ανοδική στροφή και στις ευρωαγορές.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα εξαιτίας της σωρείας αρνητικών μακροοικονομικών δεδομένων και των διορθωτικών πιέσεων κατόπιν τριήμερης ανόδου, οι βασικοί δείκτες της Wall «γυρίζουν» στα πράσινα, επιχειρώντας σταθεροποίηση ενόψει των αργιών στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Σημειώνεται ότι αύριο το αμερικανικό χρηματιστήριο δεν θα λειτουργήσει, ενώ η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι βραχεία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,72% στις 8.418 μονάδες, ο S&P 0,74% στις 851 μονάδες ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1% στις 1.479 μονάδες.

Οι μετοχές της Caterpillar και της General Electric αντιδρούν με πτώση 2% στην διολίσθηση των βιομηχανικών παραγγελιών.

Η μετοχή της Tiffany διολισθαίνει 11% κατόπιν της υποβάθμισης του στόχου κερδών.

Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, οι δυσμενείς μακροοικονομικές ανακοινώσεις επέτειναν την –αναμενόμενη μετά από τρία ανοδικά κλεισίματα- διόρθωση βασικών δεικτών της Wall Street.

Ανακοινώθηκε πτώση 1% στις καταναλωτικές δαπάνες Οκτωβρίου, καθώς και βύθιση 6,2% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών, ενώ επεκτάθηκε η διολίσθηση των τιμών ακινήτων.

Ακολουθώντας την Wall Street, οι ευρωαγορές επιτάχυναν την πτώση κατόπιν της ανακοίνωσης των αμερικανικών macro, αλλά η αντίδραση στη Νέα Υόρκη στηρίζει σε μικτή εικόνα και τους ευρωπαϊκούς δείκτες.

Αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,61% και ο DAX 0,81%, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v