Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες οδηγούν το "μίνι-ράλι" της Wall

Δυναμική αντίδραση μετά την «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης σημειώνει η Wall, με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων. Εύρωστα κέρδη στις ευρωαγορές.

Αντίδραση μετά την «βουτιά» της προηγούμενης συνεδρίασης, σημειώνει η Wall Street,  με στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο, εν αναμονή περαιτέρω μειώσεων των επιτοκίων, αλλά και τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς κατατίθενται τα προγράμματα των μεγάλων αμερικανικών ομίλων ώστε να εξασφαλίσουν δάνεια από το Κογκρέσο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,21% στις 8.329 μονάδες, ο S&P 2,56% στις 837 μονάδες και ο Nasdaq 2,18% στις 1.428 μονάδες.

Αισθητή άνοδο σημειώνει ο τραπεζικός κλάδος, κατόπιν των χθεσινών δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ, που δήλωσε εν κατακλείδι ότι είναι «οπωσδήποτε βιώσιμη» η μείωση του κόστους δανεισμού, ακόμη και μετά τις μειώσεις επιτοκίων σε πρακτικώς μηδενικά επίπεδα.

Η Citigroup αντιδρά με ράλι 14% κατόπιν της χθεσινής «βουτιάς» κατά -22%, κατόπιν των δηλώσεων από την Federal Reserve.

Η General Electric εκτινάσσεται 7,7% καθώς τυγχάνει θετικής υποδοχής η ανακοίνωσή της ότι σκοπεύει να διατηρήσει το μέρισμα.

Κερδοσκοπικές αγορές επικρατούν στον ενεργειακό κλάδο και η Exxon Mobil κερδίζει 2,3% καθώς ο κλάδος μετοχών ενέργειας στον Standard & Poor’s διαπραγματεύεται στα φθηνότερα επίπεδα της ιστορίας.

Η Ford κερδίζει 25 σεντς στα 2,80 δολάρια, κατόπιν της υποβολής του σχεδίου δανειοδότησης από το αμερικανικό κογκρέσο και της δήλωσης ότι δεν προβλέπει «κρίση ρευστότητας» το 2009. Η General Motors ενισχύεται 5,2%.

Η τραπεζική ανάκαμψη υποστήριξε σε άνοδο και τους ευρωπαϊκούς δείκτες ο δείκτης FTSE έκλεισε 1,41% υψηλότερα, ο DAX 3,12% και ο CAC 2,35%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v