Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μένει από "καύσιμα" η Wall Street

Απώλεσαν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, σε μια ακόμα συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας. Η πτώση στις εταιρείες ενέργειας και μεταλλευμάτων συνετέλεσε στο νευρικό κλίμα. Άνοδος στην Ευρώπη.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall Street, αντιστρέφοντας το αρνητικό άνοιγμα όπου έφτασαν να σημειώνουν απώλειες της τάξης του 2%, με τις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου, τις εμπορικές αγαθών πρώτης ανάγκης, αλλά και τις κατασκευαστικές να πρωταγωνιστούν.

Οι κινήσεις της Fed για περιορισμό των κατασχέσεων ακινήτων με στόχο την εξομάλυνση της αγοράς του real estate, αλλά και οι μειώσεις επιτοκίων που οδήγησαν σε διπλασιασμό των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια την εβδομάδα που πέρασε σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, αλλά και μια έκθεση της εταιρίας ερευνών ComScore που κάνει λόγο για αύξηση 15% των πωλήσεων αγαθών μέσω διαδικτύου συνετέλεσαν στο σχετικά ανοδικό κλίμα.

Παραταύτα η ήπια θετική τάση στη Wall Street διαγράφεται στη σκιά των νέων δυσμενών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Αναλυτικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 250.000 το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, όπως και αναμενόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ADP.

Επίσης, ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της ιστορίας
στις 37,3 μονάδες.

Από τον τραπεζικό χώρο σημαντικά κέρδη άνω του 12% και του 4% σημειώνουν οι Morgan Stanley και Goldman Sachs αντίστοιχα, ενώ ανοδικά κινείται και η Amazon (+7%).

Αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί 0,44% στις 8.383,89 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει οριακά κέρδη 0,15% στις 1.459,97 μονάδες. Οριακά θετικά 0,02% κινείται και ο S&P 500 στις 849 μονάδες.

Ανοδικά έκλεισαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, το Λονδίνου έκλεισε υψηλότερα 1,14%, με το FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 4.169,96 μονάδες. Αντίστοιχα, ο DAX ενισχύθηκε 0,78% στις 4.567,24 μονάδες ενώ ο CAC 40 έκλεισε στις 3.166,65 μονάδες, με κέρδη 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v