Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στο φινάλε για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, που χρωματίστηκε από νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη στις ευρωαγορές.

 Με σημαντικά κέρδη έκλεισε η Wall Street σε μια συνεδρίαση για γερά νεύρα, που χρωματίστηκε από νευρικότητα και εναλλαγές προσήμων. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και τα μακροοικονομικά στοιχεία. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Οι ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας ήταν για ακόμα μια φορά σε πρώτο πλάνο στη σημερινή συνεδρίαση.

Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μειώθηκαν κατά 250.000 το Νοέμβριο στις ΗΠΑ, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, βάση των στοιχείων που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών ADP, ενώ ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό των 37,3 μονάδων.

Στα παραπάνω προστέθηκε η Beige Book της Fed που κάνει λόγο για εξασθένηση της οικονομικής δραστηριότητας και στις 12 περιφέρειες που καλύπτει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου.

Από την άλλη πλευρά, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια αυξήθηκαν κατά 112,1% την περασμένη εβδομάδα, σε σχέση με το προηγηθέν διάστημα, καθώς οι δανειζόμενοι έσπευσαν να κλειδώσουν στα χαμηλά επιτόκια της περιόδου, αποτέλεσμα των κινήσεων της Fed, γεγονός που δείχνει μια σχετική ανάκαμψη στον τραπεζικό δανεισμό και στην ψυχολογία των ιδιωτών.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανέφερε σε έκθεσή του ότι η παραγωγικότητα των αμερικανών εργαζομένων, εξαιρουμένης της αγροτικής παραγωγής, ήταν αυξημένη το Νοέμβριο.

Επίσης, η έκθεση της εταιρίας ερευνών ComScore πιστοποίησε αύξηση 15% των πωλήσεων αγαθών μέσω διαδικτύου κατέστησε ελκυστικές τις μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο όπως η Amazon (+7%) και συνετέλεσε στη διατήρηση των δεικτών σε θετικό έδαφος.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν και οι τράπεζες με τις Morgan Stanley (+12%)και Citigroup (+6%) να ξεχωρίζουν.

Ανοδικά έκλεισε και η μετοχή της Ford, μετα την κατάθεση του ολοκληρωμένου επιχειρηματικού σχεδίου της εχθές στο Κογκρέσο για λήψη οικονομικής βοήθειας από την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό που ζήτησαν οι Big 3 από την κυβέρνηση ανήλθε στα 34 δισ δολάρια.

Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,05% στις 8.591 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 2,94% στις 1.492 μονάδες. Κέρδη 2,58% για τον S&P 500 που έκλεισε στις 870 μονάδες.

Λίγο πριν το κλείσιμο οι μετοχές με τη μεγαλύτερη κίνηση στο NYSE ήταν αυτές των Citigroup, Ford και ProShares. Στο Nasdaq οι μετοχές που προσέλκυσαν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν αυτές των Microsoft, Intel και Oracle.

Το δικαίωμα της 3Ε ενισχύθηκε 0,21% στα 14,27 δολάρια. Το δικαίωμα της ΕΤΕ κατέγραφε κέρδη 0,57% στα 3,52 δολάρια και το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωνε άνοδο 0,68% στα 7,43 δολάρια.

Οριακές απώλειες 0,3% σημείωσε το πετρέλαιο που έκλεισε στα $46,84 το βαρέλι.

Ανοδικά έκλεισαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση οι ευρωαγορές. Συγκεκριμένα, το Λονδίνου έκλεισε υψηλότερα 1,14%, με το FTSE 100 να διαμορφώνεται στις 4.169,96 μονάδες. Αντίστοιχα, ο DAX ενισχύθηκε 0,78% στις 4.567,24 μονάδες ενώ ο CAC 40 έκλεισε στις 3.166,65 μονάδες, με κέρδη 0,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v