Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων σε Wall Street και ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall, με αρνητικές macro-εταιρικές ειδήσεις και τις αυτοκινητοβιομηχανίες στο Κογκρέσο. Εναλλαγές προσήμων και στις ευρωαγορές, μετά τις επιθετικές μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη.

Νευρικότητα επικρατεί στη Wall Street, με αρνητικές στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις, και τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συζητούν για άλλη μια φορά με το Κογκρέσο το αίτημα οικονομικής βοήθειας.

Εναλλαγές προσήμων επικρατούν και στις ευρωαγορές, που "γυρίζουν" αργά το απόγευμα στα πράσινα, μετά τις επιθετικές μειώσεις επιτοκίων στην Ευρώπη.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει αυτή την ώρα 0,13% στις 8.602 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 873 μονάδες και ο Nasdaq 0,4% στις 1.498 μονάδες.

Το κλίμα νευρικότητας παραμένει και σήμερα έντονο, ειδικά ενόψει της αυριανής κρίσιμης ανακοίνωσης για το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Πιέσεις επικρατούν στο λιανεμπόριο, καθώς οι επιχειρήσεις του κλάδου ανακοινώνουν υποτονικές πωλήσεις στο κρίσιμο τριήμερο των Ευχαριστιών, που προηγήθηκε.

Η General Motors διολισθαίνει 8,2% στις προ-συνεδριακές συναλλαγές καθώς φημολογείται ότι η εταιρία θα αποδεχθεί προσυμφωνημένη χρεοκοπία για να λάβει κεφάλαια από την κυβέρνηση.

Η Merck υποχωρεί 5,2% και η DuPont αντιδρά αρνητικά, στις προειδοποιήσεις των χημικών κολοσσών για μείωση κερδών ή ζημίες εξαιτίας της κρίσης.

Λίγο νωρίτερα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε μείωση των νέων ανέργων, αλλά συνολικά οι Αμερικανοί που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ανέρχονται σε υψηλό 26 ετών.

Το μεσημέρι, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μείωσε επιθετικά το επιτόκιο του ευρώ στο 2,5% και η Τράπεζα της Αγγλίας το επιτόκιο της στερλίνας στο 2%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,41% ο DAX 0,79% και ο CAC 0,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v