Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ράλι" για αυτοκίνητα, κατασκευές στη Wall

Θεαματική άνοδο σημειώνει η Wall Street, με έμφαση σε αυτοκινητοβιομηχανίες και κατασκευαστικές, καθώς ο B.Obama υπόσχεται μαζικές επενδύσεις υποδομής και προωθείται το πακέτο διάσωσης GM-Ford. Μαζικά κέρδη σε Ευρώπη-Ασία.

Σημαντική άνοδο, στον απόηχο του «ράλι» της Παρασκευής, σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με έμφαση στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις κατασκευαστικές, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση επιτείνει τις προσπάθειες συγκράτησης της οικονομικής και επιχειρηματικής διολίσθησης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2,91% στις 8.880 μονάδες, ο S&P 3,27% στις 904 μονάδες και ο Nasdaq 2,69% στις 1.549 μονάδες.

Η μετοχή της Alcoa ενισχύεται 15%, της GM 11% και της Bank of America 10%.

Οι μετοχές του κλάδου αυτοκινητοβιομηχανιών αντιδρούν με "ράλι,", καθώς φαίνεται ότι το Κογκρέσο βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για πακέτο διάσωσης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι νομοθέτες ενδέχεται να ψηφίσουν την Τρίτη επί του πακέτου.

Την ίδια ώρα, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Barack Obama δεσμεύθηκε να απελευθερώσει άμεσα μαζικές επενδύσεις σε έργα υποδομής, ώστε να δώσει ώθηση στην οικονομία.

Οι τιμές των μετοχών σε Ασία και Ευρώπη αντέδρασαν με θεαματική άνοδο στην δέσμευση του κ. Obama για τις έκτακτες δαπάνες, που αναμένεται οι μεγαλύτερες από το 1950 για τον κλάδο υποδομών.

Ο δείκτης FTSE εκτινάσσεται αυτή την ώρα 4,87%, ο DAX 6,41% και ο CAC 6,64%.

Τις ανοδικές τάσεις βοηθούν και οι κλάδοι πετρελαίου και βιομηχανικών μετάλλων, που αντιδρούν με θεαματική ανάκαμψη στην δέσμευση της αμερικανικής κυβέρνησης για μαζικές επενδύσεις σε κατασκευές και υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v