Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall εν αναμονή σχεδίου αυτοκινήτων

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των εξελίξεων για το σχέδιο 15 δισ. δολ. διάσωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών. Κέρδη στην Ασία, σταθεροποίηση στην Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν  στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή των εξελίξεων για το σχέδιο 15 δισ. δολ. διάσωσης των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,11% στις 8.788 μονάδες, ο S&P 0,84% στις 896 μονάδες, και ο Nasdaq 1,08% στις 1.564 μονάδες.

Η μετοχή της General Motors και της Ford Motor ενισχύονται με κέρδη της τάξεως του 3%

Σημαντική άνοδο αποκομίζουν οι ενεργειακές επιχειρήσεις και οι κλάδοι εμπορευμάτων, κατόπιν της ανάκαμψης των τιμών πετρελαίου, χρυσού και χαλκού. Η Newmont Mining και η Marathon Oil κερδίζουν πάνω από 3,5%.

Στον αντίποδα, η Eastman Kodak σημειώνει έντονη πτώση κατόπιν υποβάθμισης στόχων πωλήσεων και κερδών.

Η μετοχή της Nike υποχωρεί κατόπιν υποβάθμισης σε «ουδέτερη» από την Bank of America, η οποία προβλέπει μείωση της ζήτησης.

Κατά μέσο όρο, οι εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα γ’ τριμήνου, υφίστανται πτώση 18% στα κέρδη.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, οι Honda Motor και η Hyundai Motor εκτινάχθηκαν, ωθώντας τον δείκτη MSCI Ασίας – Ειρηνικού σε άνοδο 3,3%.

Οι ευρωαγορές εμφανίζουν μικτή εικόνα αυτή την ώρα, έχοντας διανύσει το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης σε θετικό έδαφος.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα ανεπαίσθητα, ο δείκτης DAX ενισχύεται ελαφρώς και ο CAC κερδίζει 0,17%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v