Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Αύξηση επιδομάτων ανεργίας σε υψηλό 26 ετών

Οι αιτήσεις επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών και το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

ΗΠΑ: Αύξηση επιδομάτων ανεργίας σε υψηλό 26 ετών
Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε 1,1% στα 57,2 δισ. δολ. τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι το εμπορικό έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα 53,5 δισ. δολάρια. Στην προηγούμενη μέτρηση το μέγεθος είχε διαμορφωθεί στα 56,5 δισ. δολάρια.

Οι τιμές εισαγωγών μειώθηκαν κάθετα 6,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο, με μεγάλο "βαρίδι" από την βουτιά 25,8% των τιμών εισαγωγής αργού πετρελαίου. Σε ετήσια βάση οι τιμές εισαωγής μειώθηκαν 4,4%.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την απασχόληση, από το υπουργείο Εργασίας, όπου οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 58.000 στις 573.000. Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών.

Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα επιδόματα ανεργίας θα αυξηθούν στις 525 χιλιάδες. Στο προηγούμενο διάστημα τα επιδόματα ανεργίας είχαν αυξηθεί στις 509 χιλιάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v