Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UCLA:Χειροτερεύει η ύφεση–Κίνδυνος αποπληθωρισμού

Η «άσχημη» ύφεση στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί του χρόνου και η σταθερή υποχώρηση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα, σύμφωνα με έρευνα κορυφαίου ινστιτούτου.

UCLA:Χειροτερεύει η ύφεση–Κίνδυνος αποπληθωρισμού
Η «άσχημη» ύφεση στις ΗΠΑ θα επιδεινωθεί του χρόνου καθώς η ανεργία αυξάνεται και η πτώση στις τιμές των ακινήτων και των μετοχών αδρανοποιούν τον καταναλωτή, τις τράπεζες και τις χρεωμένες επιχειρήσεις, αναφέρει έρευνα του ινστιτούτου UCLA Anderson Forecast.

Επιπλέον, η σταθερή υποχώρηση των τιμών αγαθών και υπηρεσιών είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα, που θα επιτείνει περισσότερο την οικονομική δυσχέρεια. «Ενώ μόλις τον περασμένο τρίμηνο ανησυχούσαμε για τον πληθωρισμό, σήμερα ανησυχούμε για το ακριβώς αντίθετο: τον αποπληθωρισμό,» αναφέρεται στην έρευνα.

«Οι προοπτικές για την οικονομία είναι κακές,» αναφέρεται στην έρευνα. «Η ύφεση που μέχρι πρόσφατα ελπίζαμε να αποφύγουν έχει πλέον επιβληθεί σε πλήρη ισχύ.»

Το ινστιτούτο ερευνών του Πανεπιστημίου UCLA εκτιμά ότι το πραγματικό ΑΕΠ των ΗΠΑ θα συρρικνωθεί 4,1% στο τρέχον τρίμηνο και 3,4% και 0,8% στο α’ και β’ τρίμηνο 2009, αντιστοίχως.

«Επειδή η Ευρώπη και η Ιαπωνία βρίσκονται ήδη σε ύφεση και η Κίνα και η Ινδία υποφέρουν από σημαντική επιβράδυνση ανάπτυξης, η εξαγωγική άνθιση των τελευταίων ετών θα μαραζώσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η παγκόσμια οικονομία διανύει την πρώτη συγχρονισμένη ύφεση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v