Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενη κούρσα στη Wall Street

Η ανάληψη από το αμερικανικό δημόσιο του ελέγχου των Freddie Mac και Fannie Mae πυροδοτεί ισχυρότατη άνοδο στις τράπεζες και τη Wall Street. Κέρδη σε Παρίσι, Φρανκφούρτη και Λονδίνο.

Η ανάληψη από το αμερικανικό δημόσιο του ελέγχου των Freddie Mac και Fannie Mae πυροδοτεί ισχυρότατη άνοδο στις τράπεζες και τη Wall Street. Κέρδη σε Παρίσι και Φρανκφούρτη. Διακοπή των διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο.

Αναλυτικότερα καύσιμο ανόδου αποτελεί για την αμερικανική και τις παγκόσμιες αγορές η απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να αναλάβει υπό την επίβλεψή του τις προβληματικές Freddie Mac και Fannie Mae.

Bάσει του σχεδίου οι δύο τράπεζες θα επιβλέπονται από το δημόσιο, το οποίο θα αγοράσει τίτλους αξίας 200 δισ. δολαρίων των δύο εταιριών. Η διαπραγμάτευση των δύο μετοχών στο χρηματιστήριο έχει διακοπεί στο premarket.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν και οι τίτλοι άλλων μετοχών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου. Ανοδο υψηλότερη του 5% σημειώνει η μετοχή της Goldman Sachs, της Citigroup, της AMBAC.

Aντίθετα μικρή πτώση σημειώνει η Conoco Philips ύστερα από τη συμφωνία για joint Venture με την Origin Energy.

Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύονται στα επίπεδα των 107 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 816 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.481 μονάδες με κέρδη 2,38%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,97%, στις 2.300 μονάδες. Άνοδος 2,04% για τον S&P 500, στις 1.267 μονάδες.

Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 4,7%, στις 4.394 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 ενισχύεται 3,29%, στις 6.329 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 3,66%, στις 5,432 μονάδες. Σημειώνεται πως οι συναλλαγές είχαν διακοπεί λόγω προβλημάτων στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ο FTSE 100 κατέγραφε άνοδο 3,8%, στις 5.440 μονάδες.

Η σημερινή παύση των διαπραγματεύσεων αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σε διάρκεια ύστερα από εκείνη που συνέβη στις 5 Απριλίου 2000, όταν οι συναλλαγές είχαν διακοπεί για περισσότερες από 8 ώρες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v