Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανεργία κρατά τη Wall "στο κόκκινο"

Νέες απώλειες στην αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή «βουτιά», με τις ανησυχίες επιβράδυνσης να εντείνονται μετά την ανακοίνωση μείωσης θέσεων εργασίας για όγδοο μήνα. Πτώση στις ευρωαγορές.

Σημαντικές απώλειες εμφανίζει η αμερικανική αγορά, μετά τη χθεσινή «βουτιά» με τις ανησυχίες επιβράδυνσης να εντείνονται μετά την ανακοίνωση μείωσης θέσεων εργασίας για όγδοο μήνα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά εμφάνισε ισχυρότατες απώλειες, με τις αναπτυξιακές ανησυχίες σε ΗΠΑ και ευρωζώνη να εντείνονται, στέλνοντας τους βασικούς δείκτες σε πτώση κοντά στο 3%.

Σήμερα, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας εντείνουν τον προβληματισμό, με την αγορά να διατηρείται υπό πίεση.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε πριν το άνοιγμα, οι νέες θέσεις εργασίας μειώθηκαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα στις ΗΠΑ τον Αύγουστο.

Στο διάστημα αυτό χάθηκαν 84.000 θέσεις εργασίας από την αμερικανική οικονομία. Οι αναλυτές περίμεναν μείωση των θέσεων εργασίας κατά 75.000 από -51.000 θέσεις τον Ιούλιο.

Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 6,1% έναντι προσδοκιών για διατήρηση στο 5,7%.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι υποβαθμίσεις εκτιμήσεων για τα μεγέθη των μεγάλων τραπεζών, στο πλαίσιο της σοβούσας πιστωτικής κρίσης.

Σήμερα, η Goldman Sachs υποβαθμίζει τον τίτλο της Merrill Lynch σε sell από neutral, λόγω αποτίμησης και πιθανότητας νέων διαγραφών ενεργητικού. Ο τίτλος της Merrill Lynch χάνει 7,5%.

Ισχυρές απώλειες 5,2% για τη μετοχή της Nokia, καθώς προχώρησε σε συρρίκνωση των εκτιμήσεων για το μερίδιο αγοράς στο γ’ τρίμηνο.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.134 μονάδες με πτώση 0,48%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,67%, στις 2.245 μονάδες. Πτώση 0,47% για τον S&P 500, στις 1.231 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,80%, στις 5.319 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,33%, στις 4.246 μονάδες. Πτώση 1,72% για τον DAX 30, στις 6.171 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v