Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνονται οι πιέσεις στη Wall

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον Dow Jones να χάνει 240 μονάδες, μετά τις ισχνές πωλήσεις εταιριών λιανικού εμπορίου αλλά και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας. "Βουτιά" στις ευρωαγορές.

Ισχυρότατες απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τις πωλήσεις των εταιριών λιανικού εμπορίου αλλά και τα στοιχεία από την αγορά εργασίας να επιβαρύνουν το κλίμα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά ακολούθησε μάλλον σταθεροποιητική κίνηση, με τον Dow να κλείνει σε οριακά θετικό έδαφος.

Σήμερα, τα στοιχεία από την αγορά εργασίας αλλά και οι ισχνές (προσχολικές) πωλήσεις των μεγάλων εταιριών λιανικού εμπορίου προβληματίζουν τους επενδυτές.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα εμφάνισαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, παραμένοντας σε επίπεδα άνω των 400.000 αιτήσεων, που παραπέμπουν σε οικονομική ύφεση.

Παράλληλα, η έκθεση ADP για την αγορά εργασίας δείχνει ότι οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ –που ανακοινώνονται την Παρασκευή- υποχώρησαν κατά 13.000 τον Αύγουστο.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο συνεχίζει να κινείται πτωτικά, υποχωρώντας στα 108 δολάρια το βαρέλι παρά την μείωση στα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ.

Από τις εταιρίες λιανικού εμπορίου που ανακοίνωσαν στοιχεία πωλήσεων Αυγούστου, οι αναλυτές ξεχωρίζουν τις εταιρίες εκπτώσεων (discounters), σημαντική ένδειξη για την οικονομική κατάσταση του αμερικανού καταναλωτή.

Η Wal Mart, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, ανακοίνωσε αύξηση 3% στις πωλήσεις Αυγούστου.

Πιέσεις στον τίτλο της Toll Brothers μετά την ανακοίνωση ζημιών 29 εκατ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο και μείωσης των εσόδων κατά 34%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.290 μονάδες με πτώση 2,11% ή 240 μονάδων, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,89%, στις 2.289 μονάδες. Πτώση 1,88% για τον S&P 500, στις 1.251 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 2,28%, στις 5.374 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 3,01%, στις 4.313 μονάδες. Πτώση 2,92% για τον DAX 30, στις 6.278 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v