Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, παρά τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς μετά την χθεσινή «βουτιά» αρκετοί επενδυτές φαίνεται να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες. Ισχυρή πτώση στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall Street, παρά τα αρνητικά στοιχεία από την αγορά εργασίας, καθώς μετά την χθεσινή «βουτιά» αρκετοί επενδυτές φαίνεται να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες.

Ειδικότερα, αν και η συνεδρίαση ξεκίνησε με την αγορά να δέχεται πιέσεις μετά την ανακοίνωση των μακροοικονομικών στοιχείων που έδειξαν μείωση των νέων θέσεων εργασίας και άνοδο της ανεργίας τον Αύγουστο στις ΗΠΑ, αυτήν την ώρα ο Dow Jones και ο S&P 500 έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος, ενώ ο Nasdaq έχει περιορίσει σημαντικά τις απώλειές του και παλεύει για το «θετικό» πρόσημο.

Η αλλαγή του σκηνικού φαίνεται ότι οφείλεται στην διάθεση μερίδας επενδυτών να αναζητήσουν τις αγοραστικές ευκαιρίες που προέκυψαν από την χθεσινή ισχυρή πτώση της αγοράς.

Το θετικό κλίμα ενισχύει και η ανακοίνωση της Samsung Electronics ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά της San Disk, γεγονός που ωθεί υψηλότερα και άλλους τίτλους του τεχνολογικού κλάδου.

Αυτήν την ώρα λοιπόν, ο Dow Jones κινείται στις 11.206,55 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 0,16%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,21% και διαμορφώνεται στις 1.239,44 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται στις 2.257,66 μονάδες, με οριακή πτώση 0,06%.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των χρηματοοικονομικών και τεχνολογικών εταιριών, ενώ ισχυρή άνοδο εμφανίζει ο τίτλος της San Disk.

Αντίθετα, ισχυρές απώλειες καταγράφει ο τίτλος της Nokia, μετά την χαμηλότερη πρόβλεψη που διατύπωσε η εταιρία για το μερίδιο αγοράς της στο τρίτο τρίμηνο.

Σημαντικές πιέσεις δέχεται επίσης η μετοχή της Merrill Lynch, μετά την κίνηση της Goldman Sachs να υποβαθμίσει τη σύσταση για τον τίτλο σε “sell” από “neutral”.

Εν τω μεταξύ, με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές, οι οποίες κινήθηκαν έντονα πτωτικά μετά τα αρνητικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,26% και έκλεισε στις 5.240,70 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX 30 σημείωσε πτώση 2,42% και διαμορφώθηκε στις 6.127,44 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κινήθηκε 2,49% χαμηλότερα και ολοκλήρωσε στις 4.196,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v