Mε μικτά πρόσημα στο ”κλείσιμο” η Wall

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, με τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις εταιριών ”σηματωρών” (Microsoft, Intel, Coca Cola, Altria) να καθορίζουν τις τάσεις, ενώ αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τα μεγέθη των εταιριών θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και την προσεχή εβδομάδα.

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι δείκτες στη Wall Street, με τα αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις εταιριών ”σηματωρών” (Microsoft, Intel, Coca Cola, Altria) να καθορίζουν τις τάσεις, ενώ αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι τα μεγέθη των εταιριών θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και την προσεχή εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, κέρδη της τάξεως των 34 σεντς ανά μετοχή κατέγραψε για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους η Coca Cola, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών ”μιλούσαν” για κέρδη της τάξεως των 37 σεντς ανά μετοχή, δεδομένο που δημιούργησε πιέσεις στη μετοχή της εταιρίας.

Τα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη της αμερικανικής εταιρίας οφείλονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Coca Cola, λόγω κόστων που ανέλαβε για την αναδιάρθρωση των μονάδων της στη Βόρειο Αμερική.

Στο μεταξύ, κέρδη 1,07 δολάρια ανά μετοχή κατέγραψε η Altria για το α΄ τρίμηνο του 2003, έναντι προβλέψεων για κέρδη 1,09 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της 3M, ύστερα από την υποβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη της εταιρίας το 2003 και το 2004 από την JP Morgan.

Εξάλλου, κέρδη σημείωσε η μετοχή της Microsoft, καθώς η εταιρία κατέγραψε κέρδη 26 σεντς ανά μετοχή για το γ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, έναντι 25 σεντς την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκαν κατά 8%, στα 7,84 δισ. δολάρια έναντι 7,25 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της εταιρίας, η Microsoft προέβλεψε ότι θα επιτύχει τους στόχους της για την κερδοφορία της, εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικότερη σχετικά με τις πωλήσεις της.

Θετικά κινήθηκαν και οι τίτλοι της Intel, καθώς η τεχνολογική εταιρία ανακοίνωσε κέρδη 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 12 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα η Intel προέβλεψε πως τα βασικά μεγέθη της θα κινηθούν ανάλογα των αρχικών εκτιμήσεών της, τονίζοντας όμως παράλληλα πως οι πωλήσεις της ίσως να διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα.

Σε ανάλογα θετικό έδαφος ”έκλεισε” η μετοχή της Ford, αφού η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε κέρδη 45 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 22 σεντς ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως, η Ford υποστήριξε ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του έτους.

Από το ”μακροοικονομικό μέτωπο” σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή και οι νέες κατοικίες Μαρτίου στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, αυξημένος στο 0,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%.

Εξάλλου, ενισχυμένες κατά 8,3% (1,78 εκατομμύρια) ανήλθαν οι νέες κατοικίες Μαρτίου, με τους αναλυτές να αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση στο χαμηλό ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Στις 8.257 μονάδες έκλεισε ο δείκτης Dow (-1,72%), ενώ στις 1.394 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq, σημειώνοντας κέρδη 0,27%.

Εξάλλου, απώλειες 1,22% κατέγραψε ο S&P, στις 879 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 3,31%, στα 2,5 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ σημείωσε κέρδη 1,57%, στα 5,16 δολάρια.

Αμετάβλητο στα 13,35 δολάρια παρέμεινε το δικαίωμα της 3Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v