Τεχνολογική άνοδος στη Wall

Τα θετικά αποτελέσματα και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις εταιριών, όπως η Microsoft, η Intel, η Ford, αλλά και τα μακροοικονομικά νέα (πληθωρισμός, νέες κατοικίες) δίνουν το έναυσμα για άνοδο στο Nasdaq. Διαφορετική είναι η εικόνα στο Dow.

Τα θετικά αποτελέσματα και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις εταιριών όπως η Microsoft, η Intel, η Ford, αλλά και τα μακροοικονομικά νέα (πληθωρισμός, νέες κατοικίες) δίνουν το έναυσμα για άνοδο στη Wall Street.

Αναλυτικότερα, αυξημένα στα 26 σεντς ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Microsoft για το γ΄ τρίμηνο της οικονομικής της χρήσης, έναντι 25 σεντς την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Τα έσοδα του τεχνολογικού κολοσσού ενισχύθηκαν κατά 8%, στα 7,84 δισ. δολάρια έναντι 7,25 δισ. δολ. το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις της εταιρίας, η Microsoft προέβλεψε ότι θα επιτύχει τους στόχους της για την κερδοφορία της, εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικότερη σχετικά με τις πωλήσεις της.

Θετικά κινούνται οι τίτλοι της Intel, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη 14 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 12 σεντς ανά μετοχή. Παράλληλα η Intel προέβλεψε πως τα βασικά μεγέθη της θα κινηθούν ανάλογα των αρχικών εκτιμήσεών της, τονίζοντας όμως παράλληλα πως οι πωλήσεις της ίσως να διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα.

Σε ανάλογα θετικό έδαφος βρίσκονται οι τίτλοι της Ford. Η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε κέρδη 45 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 22 σεντς ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως η Ford υποστήριξε ότι θα επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει για το σύνολο του έτους.

Θετικά διαμορφώθηκαν και τα σημερινά μακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, αυξημένος στο 0,3% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός Μαρτίου, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,4%.

Εξάλλου, ενισχυμένες κατά 8,3% (1,78 εκατομμύρια) ανήλθαν οι νέες κατοικίες Μαρτίου, με τους αναλυτές να αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση στο χαμηλό ύψος των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Στις 8.430 μονάδες κινείται ο δείκτης Dow, σημειώνοντας κέρδη 0,34%, ενώ στις 1.412 μονάδες βρίσκεται ο Nasdaq, καταγράφοντας κέρδη 1,58%.

Εξάλλου, κέρδη 0,46% σημειώνει ο S&P στις 894 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v