Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Pfizer-Pharmacia

Μία νέα εταιρία-κολοσσός δημιουργήθηκε με την ολοκλήρωση της -έναντι 57 δισ. δολαρίων- εξαγοράς της Pharmacia από την Pfizer. Η νέα φαρμακευτική εταιρία κατοχυρώνει την ηγετική της θέση στον κλάδο και καθίσταται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης.

Ολοκληρώθηκε η συγχώνευση Pfizer-Pharmacia
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Pharmacia από την Pfizer, έναντι ποσού 57 δισ. δολαρίων, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρία στον κόσμο, κατά πολύ μεγαλύτερη από τη δεύτερη, τη βρετανική GlaxoSmithKline.

Οι δύο εταιρίες, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκριση των αμερικανικών αρχών ανταγωνισμού, αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στην παύση διάθεσης των προϊόντων τους σε εννέα αγορές.

Η Pfizer, που παρασκευάζει το Viagra και κατέθεσε την προσφορά για την εξαγορά της Pharmacia τον Ιούλιο του 2002, εκτιμά ότι η συγχώνευση θα εξοικονομίσει για τη νέα εταιρία περί τα 2,5 δισ. δολάρια έως το 2005. Και οι δύο εταιρίες μαζί είχαν συνολικά έσοδα που ξεπερνούν τα 46 δισ. δολάρια για το 2002 και διέθεσαν περί τα 7 δισ. δολάρια στον τομέα της έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v