Bank of New York:Μείωση 19% στα κέρδη α’ τριμήνου

Μείωση 19% σημείωσαν τα κέρδη της Bank of New York για το α’ τρίμηνο του 2003, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της προς τα πάνω αναθεώρησης των εξόδων για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων της.

Bank of New York:Μείωση 19%  στα κέρδη α’ τριμήνου
Υποχώρηση κατά 19% εμφάνισαν τα κέρδη της Bank of New York για το α’ τρίμηνο του 2003, εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών, αλλά και του πρόσθετου κόστους που συνεπάγεται η προς τα πάνω αναθεώρηση των εξόδων για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων της.

Πιο συγκεκριμένα, η τράπεζα κατέγραψε για το α’ τρίμηνο κέρδη 295 εκατ. δολάρια (0,41 δολ. ανά μετοχή), έναντι κερδών 362 εκα. δολαρίων (0,50 δολ./ μετοχή) για την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

”Το επιχειρηματικό περιβάλλον κατά το τρίμηνο αυτό ήταν πιο δύσκολο και αβέβαιο από το αναμενόμενο, ως αποτέλεσμα και των τελευταίων γεωπολιτικών εξελίξεων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Bank of New York, Thomas Renyi.

Εξάλλου, οι δαπάνες που δεν σχετίζονται με καταβολή τόκων για το α’ τρίμηνο ανήλθαν στα 739 εκατ. δολάρια συγκρινόμενες με τα 587 εκατ. δολάρια για το α’ τρίμηνο του 2002. Όπως έγινε γνωστό, κύριος παράγοντας για την αύξηση του κόστους είναι η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα έξοδα συνταξιοδότησης των εργαζομένων της.

Το κόστος για την καταβολή μισθών ανήλθε σε 423 εκατ. δολάρια, έναντι 388 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Tα κέρδη από τόκους μειώθηκαν στα 395 εκ. από τα 425 το α’ τρίμηνο του 2002, ως απόρροια της μείωσης των επιτοκίων από τη FED, αλλά και της αύξησης των επισφαλών δανείων.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ανακοίνωσε πως η εξαγορά ύψους 2 δισ. δολαρίων της εκκαθαριστικής τράπεζας First Boston, θυγατρικής της Credit Suisse, θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v