Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Ford

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor, που κατάφερε με άνεση να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας παράλληλα τον υψηλό στόχο για κέρδη της τάξεως των 70 σεντς ανά μετοχή σε ετήσια βάση.

Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Ford
Στην κερδοφορία επέστρεψε η Ford Motor κατά το πρώτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για τα μοντέλα Focus και Escape βοήθησαν τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των ΗΠΑ.

Τα κέρδη της εταιρίας ανήλθαν στα 896 εκατ. δολάρια, ή 45 σεντς ανά μετοχή, από ζημίες 1,1 δισ. δολαρίων, ή 61 σεντς, που είχε κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν προχώρησε στην απαξίωση περιουσιακών της στοιχείων, κατά 1 δισ. δολάρια. Την τελευταία φορά που η Ford είχε πραγματοποιήσει κέρδη σε τριμηνιαία βάση ήταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2002.

Η Ford κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές της First Call ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 22 σεντς ανά μετοχή.

Το μερίδιο της Ford στην αγορά των ΗΠΑ αυξήθηκε στο 21,6%, από το 21% που ήταν κατά το περσινό τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι προσέφερε λιγότερες διευκολύνσεις και κίνητρα από τους ανταγωνιστές της, όπως η General Motors.

Η εταιρία αναμένει κέρδη της τάξεως των 10 σεντς ανά μετοχή κατά το δεύτερο τρίμηνο και 55 σεντς ανά μετοχή για το πρώτο εξάμηνο. Η Ford διατήρησε τον στόχο της για το έτος στα 70 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v