Αύξηση κερδών 43% για J.P. Morgan στο α΄ τρίμηνο

Υψηλότερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της J.P. Morgan Chase, λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας συγχώνευσής της με την Chase Manhattan, που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των εσόδων της τράπεζας από τους τομείς λιανικής και επενδυτικής τραπεζικής.

Αύξηση κερδών 43% για J.P. Morgan στο α΄ τρίμηνο
Αυξημένα κατά 43% ήταν τα κέρδη του πρώτου τριμήνου της J.P. Morgan Chase, της δεύτερης μεγαλύτερης τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς μειώθηκαν τα επισφαλή δάνεια, ενώ περιορίστηκαν οι δαπάνες που σχετίζονται με την απορρόφηση της Chase Manhattan.

Τα καθαρά κέρδη της τράπεζας των ΗΠΑ ανήλθαν στο 1,4 δισ. δολάριο, ή 69 σεντς ανά μετοχή, από 982 εκατ. δολάρια, ή 48 σεντς ανά μετοχή, κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη της τάξεως των 51 σεντς ανά μετοχή.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία δώδεκα τρίμηνα που αυξάνονται τα κέρδη της εταιρίας. Τα περσινά αποτελέσματα του αντίστοιχου πρώτου τριμήνου, ανέφερε το ίδρυμα, περιορίσθηκαν λόγω του κόστους εξαγοράς της Chase Manhattan.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η μετοχή της J.P. Morgan Chase έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις μετά την κατάρρευση της Enron και τις σχετικές έρευνες που διεξάγονται εις βάρος της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v