Merrill Lynch: Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο

Αύξηση 5,9% εμφάνισαν τα κέρδη α’ τριμήνου της Merrill Lynch (στα 685 από 647 εκ. δολ., πέρσι)- της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας των ΗΠΑ, καθώς η μείωση του κόστους αντιστάθμισε την υποχώρηση των εσόδων.

Merrill Lynch: Κερδοφόρο το α’ τρίμηνο
Η Merril Lynch & Co., η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε αύξηση 5,9% στα κέρδη του α’ τριμήνου, καθώς η μείωση του κόστους αντιστάθμισε την υποχώρηση των εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία κατέγραψε για το πρώτο τρίμηνο του έτους κέρδη 685 εκατ. δολάρια (0,72 δολ. ανά μετοχή) έναντι κερδών 647 εκατ. δολαρίων (0,67 δολ. ανά μετοχή) την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη 0,61 δολ. ανά μετοχή.

Το πρώτο τρίμηνο του 2003 είναι το τέταρτο κερδοφόρο κατά σειρά, καθώς η τράπεζα μείωσε πέρυσι το κόστος κατά 5,7 δισ. δολάρια, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τη μείωση των εσόδων κατά 15%. Κατά τη μείωση αυτή χάθηκαν 22.400 θέσεις εργασίας που αντιστοιχούν σε 30% του προσωπικού της Merrill Lynch.

Για το α’ τρίμηνο η τράπεζα προχώρησε σε περαιτέρω μείωση του κόστους κατά 6%, ενώ απέλυσε άλλους 1.300 εργαζομένους.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι, καθώς δεν υπάρχει ακόμα πραγματική αύξηση του εισοδήματος, η Merrill Lynch θα συνεχίσει τις προσπάθειες μείωσης του κόστους. Όταν η συγκεκριμένη αγορά ανακάμψει, θα δούμε μια έκρηξη στα κέρδη αυτών των εταιριών, σημειώνουν.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Merrill Lynch στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε απώλειες 6,7% από την αρχή του έτους, ενώ το 2002 υποχώρησε κατά 27%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v