Μεταξύ Μπλιξ και Λάντεν η Wall (update)

Η είδηση σύλληψης των δύο γιων του Οσάμα Μπιν Λάντεν βοηθάει τη Wall Street να περιορίσει τις απώλειές της, ύστερα από το ”σοκ” της μείωσης των θέσεων εργασίας. Χωρίς ιδιαίτερα νέα στοιχεία μέχρι στιγμής η έκθεση του Μπλιξ στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Περιορίζουν τις απώλειες οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση της είδησης σχετικά με τη σύλληψη των δύο γιων του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Περιορισμένες δυσκολίες βλέπει στο μέχρι στιγμής έργο των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ ο Χανς Μπλιξ.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης της ανεργίας για το Φεβρουάριο σημείωσε άνοδο στο 5,8% από το 5,7% του Ιανουαρίου, ποσοστό αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η είδηση αυτή είχε οδηγήσει σε υψηλές απώλειες την αμερικανική αγορά, ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ωστόσο, το κλίμα ήταν ήδη αρνητικό, ύστερα από την ομιλία του Αμερικανού προέδρου Τζώρτζ Μπους, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ίσως επιτεθούν στο Ιράκ χωρίς την έγκριση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ, Χανς Μπλιξ, στην έκθεσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, σχολίασε ως περιορισμένες τις δυσκολίες που έχουν συνταντήσει μέχρι στιγμής στο έργο τους οι επιθεωρητές στο Ιράκ, καθώς και ότι τους έχει δοθεί πρόσβαση ελέγχου σε αρκετά σημεία.

Αρνητικό κλίμα δημιουργεί στον τεχνολογικό κλάδο και η προειδοποίηση της Intel για τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου, καθώς και η περικοπή των εκτιμήσεών της.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,08% στις 7667,41 μονάδες, ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με απώλειες 0,38% στις 1297,93 μονάδες. Ο S&P υποχωρεί περί το 0,01% στις 822,06 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v