Εγκλωβισμένη στις ανησυχίες παραμένει η Wall

Νευρικό παραμένει το κλίμα στην αμερικανική αγορά με τους χρηματιστηριακούς δείκτες να εναλλάσσουν συνεχώς πρόσημα και διάθεση. Μεικτό το κλείσιμο στις ευρωπαϊκές αγορές, με τη Φρανκφούρτη να καταγράφει σημαντικά κέρδη, έχοντας τη στήριξη των τραπεζικών μετοχών.

Νευρικό είναι το κλίμα στην αμερικανική αγορά, καθώς τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα για το δείκτη ISM προσπαθούν να επισκιάσουν τις ανησυχίες των επενδυτών ύστερα και από την είδηση βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στη Χάιφα με δέκα νεκρούς.

Μεικτές είναι οι διαθέσεις στο κλείσιμο της Ευρώπης, με τη Φρανκφούρτη να σημειώνει κέρδη, κυρίως εξαιτίας της αύξησης των τραπεζικών μετοχών. Με πτώση έκλεισαν Λονδίνο και Παρίσι.

Όσον αφορά στην Κορέα, το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι στέλνει 24 στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς στη Γκουάμ, έχοντας σαφή πρόθεση να προειδοποιήσει τη Βόρεια Κορέα να μην βιαστεί να επωφεληθεί από μια πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Στελέχη του Πενταγώνου παράλληλα, σχολίασαν πως ο Λευκός Οίκος μελετά την αποστολή τελεσιγράφου στο Σαντάμ Χουσσεϊν, με τη στρατιωτική επέμβαση πλέον να επίκειται.

Στο 53,9 διαμορφώθηκε ο δείκτης ISM του Φεβρουαρίου από το 54,5 του προηγούμενου μήνα, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση στο 53. Περί τις δύο ώρες πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Fed θα ανακοινώσει τη Μπεζ Βίβλο.

Εξάλλου, έντονες πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Costco, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου, που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Απώλειες καταγράφει και η Boeing, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι η βρετανική ΒΑΕ είναι ”ένας ενδιαφέρων υποψήφιος για συγχώνευση”.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Coca-Cola, καθώς η Pepsi Bottling, η εμφιαλώτρια εταιρία της ανταγωνιστικής Pepsi, περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη του 2002.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7718,39 μονάδες με κέρδη 0,18% ενώ ο Nasdaq κινείται στις 1307,45 μονάδες με απώλειες 0,02%. Ο S&P σημειώνει κέρδη 0,27% στις 824,17 μονάδες.

Στην Ευρωπη, ο FTSE 100 έκλεισε στις 3563,5 μονάδες με πτώση 1,70% ενώ και το Παρίσι υποχώρησε περί το 0,79% στις 2655,07 μονάδες. Η Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 1,22% στις 2531,61 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v