Τα αρνητικά macro νέα πίεσαν τη Wall

Τα θετικά νέα από το ”μέτωπο” της τρομοκρατίας δε στάθηκαν ικανά να επισκιάσουν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα την πτώση του βιομηχανικού δείκτη ΙSM, τα οποία και οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street.

Τα θετικά νέα από το ”μέτωπο” της τρομοκρατίας δε στάθηκαν ικανά να επισκιάσουν τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα την πτώση του βιομηχανικού δείκτη ΙSM, τα οποία και οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street.

Πιο συγκεκριμένα πτώση στο 50,5 σημείωσε ο βιομηχανικός δείκτης ISM Φεβρουαρίου, έναντι εκτιμήσεων για 53,9 στοιχείο που θορύβησε επενδυτές και αναλυτές.

Ανάλογα πτωτικά (0,1%) κινήθηκε και ο δείκτης προσωπικών δαπανών Ιανουαρίου, ενώ αύξηση κατά 0,3% κατέγραψε ο δείκτης προσωπικών εσόδων, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,4%.

Η επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες, όπως τονίζουν αναλυτές της αγοράς, οφείλεται στις γεωπολιτικές ανησυχίες και τους ”τρομοφόβους”.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η σύλληψη στο Πακιστάν κορυφαίου μέλους της Αλ Κάιντα, ο οποίος εμφανίζεται ως ο ιθύνων νους πίσω από την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αμερικανικοί κύκλοι τονίζουν μάλιστα ότι το κρισιμότερο στοιχείο είναι οι πληροφορίες που αναμένεται να καταθέσει αναφορικά με ενδεχόμενα νέα τρομοκρατικά χτυπήματα εναντίον των ΗΠΑ, αλλά και γενικότερα.

Αρνητικά στο γενικότερο κλίμα επέδρασε επίσης η δήλωση ιρακινών αξιωματούχων ότι πιθανόν να σταματήσουν την καταστροφή των Αλ Σαμούντ 2, αν διαφανεί ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν οπωσδήποτε σε πόλεμο.

Στα εταιρικά νέα, πτωτικά κινήθηκε η μετοχή της Intel, ύστερα από note της Merrill Lynch, αναφορικά με την εταιρία το οποίο προέβλεπε ότι η Intel θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για έσοδά της στο α΄ τριμήνο.

Απώλειες ύψους 9,33% κατέγραψε η μετοχή της Capital One, με αφορμή την παραίτηση του επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της SEC.

Στις 7.837 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Dow (-0,67%), ενώ απώλειες ύψους 1,29% κατέγραψε ο Nasdaq, στις 1.324 μονάδες.

Εξάλλου, πτώση κατά 0,75% σημείωσε ο S&P 500, στις 834 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ADR του ΟΤΕ σημείωσε απώλειες ύψους 1,07%, στα 5,54 δολάρια, ενώ αμεταβλητο παρέμεινε τόσο το δικαίωμα της Εθνικής όσο και της 3E.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v