Επιθετική εξαγορά για την Six Continents

Την προσφορά για επιθετική εξαγορά, ύψους 7 δισ. στερλινών σε μετοχές και ανάληψη χρέους από τον βρετανό επιχειρηματία Χιουγκ Όσμοντ, ενδέχεται να απορρίψουν οι μέτοχοι της Six Continents, της εταιρίας που ελέγχει την αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental, καθώς βάσει του σχεδίου κατάτμησης περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, θα πάρουν περισσότερα χρήματα.

Επιθετική εξαγορά για την Six Continents
Την προσφορά για επιθετική εξαγορά ύψους 7 δισ. στερλινών σε μετοχές και ανάληψη χρέους από τον βρετανό επιχειρηματία Χιουγκ Όσμοντ, ενδέχεται να απορρίψουν οι μέτοχοι της Six Continents, της εταιρίας που ελέγχει την αλυσίδα ξενοδοχείων InterContinental, καθώς βάσει του σχεδίου κατάτμησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, θα πάρουν περισσότερα χρήματα.

Η προσφορά του Όσμοντ, ανέρχεται στις 648 πένες ανά μετοχή, ενώ βάσει του σχεδίου διχοτόμησης της εταιρίας σε δύο μικρότερες που θα διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, καθιστώντας τις παμπ ως ξεχωριστές επιχειρήσεις από τα ξενοδοχεία της εταιρίας, οι μέτοχοι θα λάβουν 700 πένες για κάθε μετοχή της Six Continents.

Η πραγματοποίηση της εξαγοράς από τον Όσμοντ, θα είναι η μεγαλύτερη στον ευρωπαϊκό ξενοδοχειακό τομέα. Στο άκουσμα της προσφοράς, οι μετοχές της εταιρίας υποχώρησαν κατά 8,4%, στις 593,5 στερλίνες.

Βάσει του σχεδίου του Όσμοντ, η Six Continents θα μοιραστεί σε μικρότερα κομμάτια, με σκοπό την πώληση των ξενοδοχειακών μονάδων ή τη σύναψη συμφωνιών με άλλες εταιρίες.

Ο Όσμοντ δήλωσε ότι οι τελικές απολαβές για τους μετόχους ενδέχεται να φτάσουν το 1,4 δισ. στερλίνες, ποσό διπλάσιο από αυτό που θα αποδώσει η Six Continents, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτονόμησης των εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v