Ιράκ και Β. Κορέα ”πιέζουν” τη Wall

Ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων, αλλά και εταιρικών αποτελεσμάτων, η Wall Street ”αφήνεται” στους φόβους για τον πιθανό πόλεμο στο Ιράκ καθώς και τις νέες ανησυχίες αναφορικά με τις εξελίξεις στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Βόρεια Κορέα.

Νευρικό είναι το κλίμα για άλλη μια συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά, καθώς ελλείψει σημαντικών οικονομικών ειδήσεων αλλά και εταιρικών ανακοινώσεων, οι επενδυτές επικεντρώνονται στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις από το Ιράκ, στελέχη του Πενταγώνου δήλωσαν πως ακόμη 60.000 στρατιώτες μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των στρατιωτών σε 310.000.

Από την πλευρά του το καθεστώς της Βαγδάτης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να καταστρέψει άλλους τρεις απαγορευμένους πυραύλους, παρά το ότι σήμερα εορτάζεται το νέο έτος για τους Μουσουλμάνους.

Ωστόσο, νέα τροπή φαίνεται ότι λαμβάνει το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, καθώς αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος αναχαιτίστηκε στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου από τέσσερα στρατιωτικά αεροπλάνα της Β. Κορέας, ενώ βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Merrill Lynch αναφέρει ότι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε μεταξύ 75 Αμερικανών και 25 Ευρωπαίων στελεχών επιχειρήσεων, οι περισσότεροι θεωρούν ότι το ζήτημα του Ιράκ δεν έχει επηρεάσει τις δαπάνες του πρώτου τριμήνου, ωστόσο η κατάσταση αναμένεται να αλλάξει δραματικά εάν ξεσπάσει ο πόλεμος.

Η εταιρεία δορυφορικής τηλεόρασης EchoStar Communications ανακοίνωσε ότι οι ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο διευρύνθηκαν στα 45 σεντς ανά μετοχή έναντι του ποσού των 9 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους, κυρίως λόγω της αποτυχημένης προσπάθειας εξαγοράς της Hughes Electronic.

Ο δείκτης Dow Jones κινείται στις 7813,91 μονάδες με απώλειες 0,33% ενώ ακολουθεί και ο Nasdaq με πτώση 0,30% στις 1316,28 μονάδες. Ο S&P διαμορφώνεται στις 832,06 μονάδες με πτώση 0,33%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v