Αύξηση των πωλήσεων ασιατικών οχημάτων στις ΗΠΑ

Ενισχυμένες ήταν οι πωλήσεις των ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, με τη Honda να αυξάνει τις πωλήσεις της κατά 14% περίπου και τη Mazda να ακολουθεί με αύξηση ύψους 12,2%. Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι αναλυτές για την αγορά οχημάτων.

Αύξηση των πωλήσεων ασιατικών οχημάτων στις ΗΠΑ
Ενισχυμένες ήταν οι πωλήσεις των περισσότερων ασιατικών αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, παρά τις γεωπολιτικές ανησυχίες, τους ”τρομοφόβους” και τις κακές καιρικές συνθήκες, που συνήθως κρατούν μακριά τους αγοραστές από τις εκθέσεις, όπως τονίζουν οι αναλυτές.

Αναλυτικότερα, αύξηση κατά 14% σημείωσαν οι πωλήσεις της Honda, με τον συνολικό αριθμό των πωληθέντων οχημάτων να ανέρχεται στα 98.909, ενώ η Mazda ενίσχυσε τις πωλήσεις κατά 5,8%, κυρίως λόγω του νέου μοντέλου της Mazda 6.

Στο αντίθετο άκρο βρέθηκαν οι πωλήσεις της Nissan, οι οποίες μειώθηκαν κατά 12,2%, ως αποτέλεσμα της περικοπής των προσφορών της εταιρίας.

Αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν πάντως τον προβληματισμό τους για την πορεία που διαγράφει ο κλάδος των οχημάτων στις ΗΠΑ, προβλέποντας ότι μετά το Ιράκ ίσως να έρθουν ”καλύτερες ημέρες”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v