Οι ανησυχίες για την ανεργία πιέζουν τη Wall

Νέες ανησυχίες, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας αυτή τη φορά, είναι η αιτία που οδηγούνται χαμηλότερα οι χρηματιστηριακοί δέικτες στη Wall Street, ύστερα από την αύξηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας στο μεγαλύτερο επίπεδο του έτους.

Τα αρνητικά στοιχεία σχετικά με την αύξηση του αριθμού των επιδομάτων ανεργίας, οδηγούν σε απώλειες τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν στις 430.000 από τις 418.000 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα παρουσιαζόταν πτώση στις 403.000.

Εξάλλου, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε τις αναθεωρημένες εκτιμήσεις του για την παραγωγικότητα του τετάρτου τριμήνου στις ΗΠΑ στο 0,8% από την πτώση κατά 0,2% της προηγούμενης περιόδου.

Αρκετές εταιρίες του κλάδου λιανικής αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους για τις πωλήσεις του Φεβρουαρίου. Η Wal-Mart Stores, η κορυφαία του κλάδου, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,6%, στο κατώτατο όριο των προσδοκιών.

Αύξηση της τάξης του 2,15 κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες για τον Ιανουάριο, από την προηγούμενη αύξηση κατά 0,3%, έναντι εκτιμήσεων για 1,8%.

Ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 7700,37 μονάδες με απώλειες 0,95% ενώ ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,89% στις 1302,72 μονάδες. Ο S&P κινείται στις 822,56 μονάδες με απώλειες 0,88%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v