ΗΠΑ: Στο 5,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο

Στο 5,8% αυξήθηκε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, από το 5,7% του προηγούμενου μήνα, καθώς η αμερικανική οικονομία έχασε 308.000 θέσεις εργασίας, που αποτελεί τον μεγαλύτερο αριθμό από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΗΠΑ: Στο 5,8% αυξήθηκε η ανεργία τον Φεβρουάριο
Στο 5,8% διαμορφώθηκε ο δείκτης της ανεργίας στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, έναντι του 5,7% του προηγούμενου μήνα, καθώς η αμερικανική οικονομία έχασε 308.000 θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας ήταν αντίστοιχο με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, η απροσδόκητη πτώση του αριθμού των θέσεων εργασίας, ύστερα από την αύξηση κατά 185.000 τον Ιανουάριο, είναι η μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο του 2001. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι θέσεις εργασίας θα παρουσίαζαν αύξηση κατά 10.000.

Οι εταιρίες εμφανίζονται επιφυλακτικές, καθώς η μείωση της ζήτησης αλλά και η απειλή του πολέμου με το Ιράκ ”πιέζουν” σημαντικά τις καταναλωτικές δαπάνες.

Η μεταποιητική δραστηριότητα επιβραδύνθηκε τον προηγούμενο μήνα, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών.

Αναλυτής της Lehman Brothers σχολίασε ότι η μείωση των θέσεων εργασίας αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις όσον αφορά στην πορεία της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v