Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 220 μονάδων για τον Dow λόγω AIG

Σε σαφώς χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές απώλειες, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,8% εν μέσω έντονου προβληματισμού για την οικονομία, αλλά και ισχνά αποτελέσματα εταιριών όπως η AIG και η Dell. Διευρύνονται οι απώλειες και στις ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, δίνοντας συνέχεια στις χθεσινές απώλειες, εν μέσω έντονου προβληματισμού για την οικονομία, αλλά και ισχνά αποτελέσματα εταιριών όπως η AIG και η Dell.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά κινήθηκε σαφώς χαμηλότερα, μετά την ανακοίνωση αύξησης του ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά μόλις 0,6% στο δ΄τρίμηνο αλλά και δηλώσεων του κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke ότι οι πληθωριστικές πιέσεις περιπλέκουν το έργο της Fed για την τόνωση της οικονομίας.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η ανακοίνωση για αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά 0,4% και των εισοδημάτων κατά 0,3% τον Ιανουάριο δεν εντυπωσίασε αν και υπερέβη τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς ο δομικός πληθωρισμός, στο 0,3% τον ίδιο μήνα ακυρώνει επί της ουσίας τις αυξήσεις.

Εν τω μεταξύ, το πετρέλαιο υποχωρεί ελαφρώς από τα ιστορικά υψηλά του, με την τιμή στα 102,13 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός συνεχίζει ανοδικά, προς τα 969,4 δολάρια την ουγκιά.

Στην αγορά, ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της AIG (-7,5%) συμπαρασύροντας και το δείκτη Dow Jones, μετά την ανακοίνωση για ζημιές 5,29 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο λόγω χρεώσεων σε σχέση με την αξία πιστωτικών παραγώγων.

Πτώση και για τον τίτλο της Dell μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών κατά 5% παρά την αύξηση των εσόδων.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.352 μονάδες με πτώση 1,82% ή 224 μονάδων, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 1,89%, στις 2.286 μονάδες. Πτώση 1,88% για τον S&P 500, στις 1.341 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,51% στις 5.875 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,74%, στις 4.780 μονάδες. Πτώση 2,24% για τον DAX 30, στις 6.708 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v