Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κοκτέιλ” πιέσεων στη Wall Street

Ήπιες απώλειες καταγράφει η αμερικανική αγορά με την ισχυρή υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών, την πτώση του δολαρίου αλλά και την ενίσχυση του πετρελαίου να συνθέτουν το αρνητικό κλίμα. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ήπια πτώση καταγράφει η αμερικανική αγορά με την ισχυρή υποχώρηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών να αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες για την οικονομία. Το κλίμα επιβαρύνει η πτώση του δολαρίου αλλά και η ενίσχυση του πετρελαίου. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών υποχώρησαν κατά 5,3% τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ επαναφέροντας τον προβληματισμό για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν πτώση κατά 4%.

Στο μεταξύ το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ στα επίπεδα των 1,5, ενώ η τιμή του αργού κινείται από ρεκόρ σε ρεκόρ διαμορφούμενη στα 100,6 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης αναμένεται να βρεθεί και η κατάθεση στο Κονγκρέσο του επικεφαλής της FED, B. Bernanke.

Στις εταιρικές ειδήσεις απώλειες καταγράφει η μετοχή της Microsoft ύστερα από το πρόστιμο μαμούθ που της επέβαλε η Ευρωπαική Ένωση.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.647 μονάδες με πτώση 0,3%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,26%, στις 2.339 μονάδες. Πτώση 0,24% για τον S&P 500, στις 1.378 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,26% στις 5.980 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 1,36%, στις 4.919 μονάδες. Πτώση 1,19% για τον DAX 30, στις 6.924 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v