Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο πληθωρισμός επιβαρύνει τη Wall

Ήπια χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό ράλι, με τα στοιχεία για τον υψηλότερο του αναμενομένου πληθωρισμό χονδρικής να περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον. Κέρδη εμφανίζουν οι ευρωαγορές.

Ήπια χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό ράλι, με τα στοιχεία για τον υψηλότερο του αναμενομένου πληθωρισμό χονδρικής να περιορίζουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, μετά την επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των MBIA και AMBAC με ”ΑΑΑ” από την S&P, γεγονός που περιορίζει το ενδεχόμενο νέων διαγραφών ενεργητικού από τις τράπεζες.

Στη σημερινή συνεδρίαση η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό χονδρικής κυριαρχεί, καθώς η εμφάνιση πληθωριστικών πιέσεων περιορίζει τα περιθώρια μειώσεων επιτοκίων από τη Federal Reserve για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού διαμορφώθηκε ανώτερα των εκτιμήσεων τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ καθώς έτρεξε με ρυθμό 1%, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,4%.

Ο δομικός δείκτης, που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα και ενέργεια, σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ οι εκτιμήσεις προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Στο επίκεντρο τίθενται και τα αποτελέσματα τριμήνου των εταιριών, με τη μετοχή της Home Depot να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών κατά 27,5%. Η εταιρία εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 θα μειωθούν έως και κατά 24% βάσει πτώσης των πωλήσεων κατά 5%.

Πτώση των κερδών της κατά 85% ανακοίνωσε και η Office Depot, ενώ τα κέρδη της CBS υποχώρησαν κατά 15% στο τρίμηνο.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.525 μονάδες με απώλειες 0,35%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,55%, στις 2.314 μονάδες. Απώλειες 0,34% για τον S&P 500, στις 1.367 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,72%, στις 6.042 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 0,19%, στις 4.928 μονάδες. Κέρδη 0,90% για τον DAX 30 στις 6.944 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v