Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστροφή κλίματος στη Wall (update)

Ανοδικές τάσεις καταγράφει πλέον η Wall Street μετά τις καλύτερες των προβλέψεων μεταπωλήσεις κατοικιών αλλά και της ανόδου που καταγράφουν ενεργειακές και φαρμακευτικές εταιρίες. Ισχυρά κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ανοδικές τάσεις καταγράφει πλέον η Wall Street μετά τις καλύτερες των προβλέψεων μεταπωλήσεις κατοικιών αλλά και της ανόδου που καταγράφουν ενεργειακές και φαρμακευτικές εταιρίες. Ισχυρά κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα οι μεταπωλήσεις κατοικίων υποχώρησαν κατά 0,4% τον Ιανουάριο, διαμορφούμενες στις 4.890.000 οικίες έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 1,8%.

Την κούρσα της ανόδου οδηγούν οι ενεργειακές εταιρίες ύστερα από την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου σε υψηλά δύο ετών, με τις ExxonMobil και ConocoPhillips να καταγράφουν άνοδο για τέταρτη συνεδρίαση.

Στο μεταξύ έντονη είναι η φημολογία ότι οι εμπλεκόμενες τράπεζες θα αναλάβουν πρωτοβουλία για την ενίσχυση της ρευστότητας της εταιρίας ασφάλισης ομολόγων Ambac.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, η πρωτοβουλία για τη διάσωση της εταιρίας θα υπάρξει από κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων είναι οι Citigroup, Wachovia, Societe Generale και BNP Paribas.

Στο μεταξύ επανέρχονται οι ανησυχίες για την ευρωστία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των ακινήτων. Η Lowe, εταιρία οικιακού εξοπλισμού και ακινήτων, κατέγραψε πτώση 33% στα κέρδη δ΄ τριμήνου, τα οποία ανήλθαν στα 408 εκατ. δολάρια ή 28 σεντς ανά μετοχή.

Η θετική απόφαση του αμερικανικού ΕΟΦ (FDA) για φαρμακευτικό σκεύασμα κατά του καρκίνου στέλνει στο +9% τη μετοχή της φαρμακευτικής Genetech, ενώ ισχυρά κέρδη καταγράφει η μετοχή της τεχνολογικής Take – Two μετά την πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Electronic Arts.

Εξάλλου, οι πετρελαϊκές τιμές εμφανίζονται λίγο χαμηλότερα των 99 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 950 δολάρια ανά ουγκιά.

Πτώση σημειώνει και η μετοχή της General Motors ύστερα από την υποβάθμιση σε ”hold” από την Deutsche Bank.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.473 μονάδες με κέρδη 0,75%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,62%, στις 2.317 μονάδες. Άνοδος 0,57% για τον S&P 500, στις 1.360 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,72%, στις 5.989 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,93%, στις 4.917 μονάδες. Κέρδη 1,27% για τον DAX 30 στις 6.892 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v