Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται οι απώλειες στη Wall Street

Διευρύνονται οι απώλειες των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για επέκταση της κρίσης και σε άλλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας κρατούν περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σημαντικές απώλειες στις ευρωαγορές.

Διευρύνονται οι απώλειες των βασικών δεικτών της Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για επέκταση της κρίσης και σε άλλους τομείς της αμερικανικής οικονομίας κρατούν περιορισμένο το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ειδικότερα, αν και η αγορά ξεκίνησε ανοδικά δεν μπόρεσε να διατηρήσει το βηματισμό της, καθώς η ανασφάλεια για την πορεία της οικονομίας αλλά και η έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών ή οικονομικών ειδήσεων ωθούν τους επενδυτές σε περιορισμένες και επιλεκτικές τοποθετήσεις, με αποτέλεσμα και ο όγκος συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα.

Από τις επιμέρους μετοχές, πτωτικά κινούνται οι τίτλοι του χρηματοοικονομικού κλάδου, συμπαρασυρόμενοι από την πτώση που σημειώνουν οι μετοχές των Fannie Mae και Freddie Mac, μετά την υποβάθμιση των συστάσεών τους σε ”sell” από ”neutral” από την Merrill Lynch.

Υποχώρηση καταγράφουν επίσης οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, με οδηγό τον τίτλο της Intuit, καθώς η πτώση 21% που εμφάνισε η κερδοφορία της εταιρίας στο β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης έθεσε σε ”αμφισβήτηση” την προηγούμενη αισιοδοξία για την πορεία του κλάδου.

Τέλος, πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των επιχειρήσεων ενέργειας, μετά την υποχώρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού”, η οποία διαμορφώνεται περίπου στα 98,80 δολάρια το βαρέλι.

Αυτήν την ώρα ο Dow Jones υποχωρεί πάνω από 100 μονάδες και διαμορφώνεται στις 12.171,14 μονάδες, με απώλειες 0,92%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 1,30%, στις 2.269,97 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.330,08 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,93%.

Εν τω μεταξύ, οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας επηρέασαν και τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές που ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με σημαντικές απώλειες.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,74% και διαμορφώθηκε στις 5.888,50 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 σημείωσε πτώση 1,43% και έκλεισε στις 6.806,29 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,71% χαμηλότερα, ολοκληρώνοντας στις 4.824,55 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v