Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό ”γύρισμα” στη Wall (upd)

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, εν μέσω απουσίας σημαντικών ειδήσεων στη σημερινή οικονομική αλλά και επιχειρηματική ατζέντα. Σε χαμηλότερα επίπεδα και οι ευρωαγορές.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, παρά το ανοδικό ξεκίνημα, εν μέσω απουσίας σημαντικών ειδήσεων στη σημερινή οικονομική αλλά και επιχειρηματική ατζέντα.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αμερικανική αγορά, παρά τα αρχικά κέρδη, κινήθηκε πτωτικά κλείνοντας με απώλειες άνω του 1% μετά από ανακοίνωση ύφεσης στον βιομηχανικό κλάδο στη Φιλαδέλφεια το Φεβρουάριο, κάτι που ισχυροποιεί το ενδεχόμενο γενικευμένης οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η έλλειψη μακροοικονομικών ανακοινώσεων που θα μπορούσαν να ”ταράξουν” την αγορά, ζητούμενο σύμφωνα με αναλυτές είναι καταρχάς η σταθεροποίηση, με τους επενδυτές να αναζητήσουν πιθανές ευκαιρίες στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Στο μέτωπο της εταιρικής κερδοφορίας, πιέσεις δέχεται ο τίτλος της Intuit μετά την ανακοίνωση πτώσης κερδών κατά 21% στο β’ τρίμηνο.

Κέρδη για τον τίτλο της Express Scripts, καθώς τα έσοδα και τα κέρδη της εισηγμένης ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Freddie Mac και Fannie Mae, μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch σε ”sell” από ”neutral”.

Ο Dow Jones κινείται στις 12.248 μονάδες με απώλειες 0,29%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,45%, στις 2.290 μονάδες. Πτώση 0,39% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.337 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,46%, στις 5.904 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει απώλειες 0,53%, στις 4.833 μονάδες. Απώλειες 1,18% για τον DAX 30, στις 6.823 μονάδες λόγω RWE.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v