Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Καύσιμο” για τη Wall τα αποτελέσματα της IBM

Σημαντική άνοδο καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον Dow να ενισχύεται πάνω από 100 μονάδες ωθούμενος από τα ισχυρά αποτελέσματα της IBM και τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πτώση της Παρασκευής. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σημαντική άνοδο καταγράφει η αμερικανική αγορά, με τον Dow να ενισχύεται πάνω από 100 μονάδες ωθούμενος από τα ισχυρά αποτελέσματα της IBM και τους επενδυτές να αναζητούν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πτώση της Παρασκευής.

Ειδικότερα, τη σημερινή ανοδική κίνηση της αγοράς τροφοδοτεί η αισιοδοξία που δημιούργησε στους επενδυτές η ανακοίνωση ισχυρών αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου από την IBM, η μετοχή της οποία καταγράφει σημαντικά κέρδη ενώ συμπαρασύρει και τους τίτλους άλλων τεχνολογικών εταιριών.

Εν τω μεταξύ, μια μεγάλη μερίδα επενδυτών εμφανίζει διάθεση επανατοποθέτησης στις μετοχικές αξίες, αναζητώντας τις αγοραστικές ευκαιρίες που έχουν προκύψει μετά την ισχυρή πτώση που κατέγραψε η αγορά στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Έτσι, αυτήν την ώρα ο Dow Jones κινείται στις 12.721,08 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,91%, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,89% και διαμορφώνεται στις 2.461,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,50% και κινείται στις 1.408,09 μονάδες.

Από τον επιχειρηματικό στίβο, εκτός από τη μετοχή της IBM, κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Hewlett-Packard ενώ ανοδικά κινούνται και αρκετές άλλες μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ανοδικά κινείται επίσης η μετοχή της Citigroup, μετά τα δημοσιεύματα ότι η αμερικανική τράπεζα θα ανακοινώσει διαγραφές της τάξης των 24 δισ. δολαρίων, ενώ θα προχωρήσει και σε μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 17.000 έως 24.000 άτομα.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές. Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,22% και έκλεισε στις 6.215,70 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 διαμορφώθηκε στις 7.732,02 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,18%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κινήθηκε 0,60% υψηλότερα και έκλεισε στις 5.403,51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v